Instagram

Nieuwe veiligheidsfuncties op Instagram

Meer controle over wat jongeren allemaal online doen op Instagram? Actiever jongeren beschermen tegen een negatief zelfbeeld? Instagram belooft dit aan te pakken. Althans, dat is wat ze hebben aangekondigd in december 2021. Wat er precies gaat veranderen qua veiligheidsfuncties? TechGirl ging op zoek!

De aankondiging van de nieuwe veiligheidsfuncties

‘Raising the Standard for Protecting Teens and Supporting Parents Online’: dat is de titel van een aankondiging die Instagram op 7 december online heeft gezet op hun website. Dé plek waar het grote online platform al jaren de aankondigingen van de nieuwste wijzigingen doorvoert.

De belangrijkste punten van deze aankondiging in december komen erop neer dat ouders meer controle krijgen over wat jongeren nou precies uitvoeren op het social medium. Naar verwachting worden de nieuwe functies begin 2022 beschikbaar.

Welke veiligheidsfuncties?

Met de nieuwste functies kunnen ouders de ‘instagramtijd’ van hun kinderen inzien. Dit doet Instagram om ouders meer te betrekken bij het appgebruik van hun kinderen. Vind je als ouder dat je kind veel te veel tijd scrollend op Instagram doorbrengt? Dan kun je binnenkort tijdslimieten opleggen, aldus Instagram.

Eén van de belangrijkste wijzigingen is wel de ‘Take a Break-Tool’. Een manier waarmee Instagram de gebruikers die al een behoorlijke tijd online zijn aanspoort om even een moment offline te gaan. Ook kun je in de toekomst makkelijker oude foto’s, video’s, reacties en vind-ik-leuks verwijderen van toen je jonger was. Instagram maakt het hierdoor makkelijker om aanpassingen te doen aan je eigen gedrag van toen je jonger was.

Taggen op Instagram

Meerderjarige gebruikers kunnen binnenkort jongeren niet meer meer taggen in berichten wanneer deze jongeren ze niet volgen. Zo wil het platform voorkomen dat jongeren ongevraagd getagd worden in berichten, waardoor het makkelijker voor ze wordt om tijd offline door te brengen. Ook komen er binnenkort speciale zoekpagina’s voor tieners waarop minder schadelijke en/of schokkende beelden te zien zullen zijn.

Vanaf wanneer gaan de nieuwe veiligheidsfuncties in?

Begin december kondigde Insta de nieuwe functies aan. Deze worden eerst in Amerika uitgerold en zullen naar verwachting begin 2022 in Europa beschikbaar zijn. De update zal vanzelf worden doorgevoerd, waardoor de app veiliger zal zijn voor jongeren.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.