Heb jij dat ook wel eens? Je hebt een kaartje gekocht voor een leuk concert. Je kijkt er al weken naar uit. En ineens hoor je dat je beste vriendin gaat trouwen… Precies op diezelfde dag! Iets minder dan een seconde gaat de gedachte door je hoofd om niet op te komen dagen. Maar oké, nee, dat kan je niet maken. Je gaat afscheid nemen van je kaartje. Maar waar? Wat dacht je van TicketSwap? 

Kaarten doorverkopen

Je ziet regelmatig mensen die tientallen tickets opkopen en ze dan voor veel meer geld doorverkopen. Niet heel netjes, toch? Dat vonden de makers van TicketSwap ook. Zij helpen de organisatoren van een concert door de ticket(door)verkoop te reguleren. En daarmee helpen ze jou dus ook.

TicketSwap

Het enige dat je hoeft te doen, is een account aanmaken. Na verificatie kun je jouw tickets verkopen of zoeken naar tickets. De tickets mogen met maximaal 20% winst worden doorverkocht. Doei, verdubbeling van de ticketprijzen! Uiteraard mag je ook minder vragen voor je ticket. Voorwaarde is wel dat je ticket digitaal moet zijn, geen hardcopy, en niet op naam mag staan. Heb je jouw ticket verkocht, dan staat het geld de volgende dag op je rekening. Uitbetalingen kan je bijhouden in de app.

Ticket kopen

Ik kijk regelmatig op TicketSwap of er een kaartje te koop is voor een concert. Soms vind je er kaarten voor concerten die uitverkocht zijn. Je kan hiervoor zelfs in de app een melding inschakelen. Ervaring leert mij wel dat zodra je een melding krijgt, je super snel moet zijn. Let hierbij op: soms verkopen mensen tickets die niet naast elkaar zitten of zelfs niet in hetzelfde vak. Toch heb ik geregeld zo een ticket weten te bemachtigen voor een concert waar ik minder voor hoefde te betalen dan de originele ticketprijs.

Hardcopy ticket

Superleuk, zo’n hardcopy ticket als cadeau of herinnering. Maar echt handig voor de doorverkoop is het niet. Dan is het een kwestie van eerst je eigen omgeving vragen. Mocht daar niemand tussen zitten, dan kun je via Facebook toch kijken of iemand hem over kan nemen. Stuur een hardcopy ticket niet zomaar op en zorg ervoor dat je ticket betaald wordt, via een Tikkie of gewoon persoonlijke overdracht.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.