Skyscanner wi-fi

Veel frustraties door wi-fi op luchthavens

Ga je vliegen naar een bestemming binnen of buiten Europa? Dan moet je uren van tevoren inchecken. Maar, ja. Eenmaal ingecheckt loop je een beetje rond te dolen over de Tax-free zone. Of je gaat wat internetten, zoals ik. Dan moet het wi-fi op luchthavens wel een beetje meewerken natuurlijk…

Skyscanner ondervroeg in dit kader zo’n 1.500 Europese reizigers. Bijna iedereen (96 procent) vindt dat wi-fi eigenlijk op elk vliegveld gratis moet zijn. Slechts 48 procent van de Europese vliegvelden blijkt daaraan te voldoen. 33 procent van de internationale reizigers noemt wi-fi essentieel voor contact met familie en vrienden. Maar ook het tegengaan van verveling is natuurlijk een veelgenoemde reden voor wi-fi gebruik (dertig procent), net zoals het checken van social media (tien procent).

96 procent van de reizigers vindt dan ook dat zij op een vliegveld gratis wi-fi mogen verwachten. Toch wordt dat lang niet overal aangeboden. Op bijna de helft van de Europese luchthavens moet je betalen voor gebruik van de wifi-verbinding, en soms zelfs fors. Op ons eigen Schiphol is onbeperkt wi-fi gebruik sinds deze maand gratis. In Spanje blijkt het wi-fi gebruik het duurst. De onderzochte zeven Spaanse vliegvelden bieden een kwartier gratis wifi aan, maar daarna betaalt de reiziger 4,50 euro voor het eerste uur en 5,50 euro voor elk uur daarna. Turkije en Frankrijk komen het best uit de bus, beide landen hebben vier vliegvelden waar je onbeperkt gebruik kunt maken van een gratis wifi-verbinding.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.