Ons beoogde Tiny House heeft er helaas niet mogen komen, maar gelukkig zijn er meer mooie projecten die over kleine huisjes gaan. Denk aan het Spijkerpaleis bijvoorbeeld! In deze film bouwt de 14-jarige Marieke haar eigen Tiny House. Inmiddels zijn we een jaartje verder en heeft ze plannen om een aaibare zorgrobot te maken! #inspiration #goals

Het Spijkerhuis

In deze film wedt hoofdrolspeler Marieke (14) met haar broer dat ze in staat is een Tiny House te bouwen. Het Tiny House werd ook daadwerkelijk ontworpen door twee dames van een bouwopleiding (zie making-of).

Marieke zal in juni 2018 in een nieuwe aflevering te zien zijn. Ze denkt na over oplossingen om langer zelfstandig thuis te wonen door slimme en duurzame techniek te gebruiken: http://www.dealdeserie.nl/afleveringen/zorgeloos/. Ook is het plan een ‘aaibare’ zorgrobot te bouwen.

DEAL

Het Spijkerhuis en de nieuwe film zijn onderdeel van DEAL. DEAL is een succesvolle, educatieve filmreeks van feel good-komedies gericht op jongeren (10 – 16, m/v). Ze willen ermee enthousiasmeren voor een toekomst in de innovatieve en duurzame techniek. De films worden kosteloos aangeboden aan het onderwijs in Nederland en gaan ook naar internationale filmfestivals.

Deze week is er Girlsday! Girlsday is een initiatief van VHTO, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Dat moedigen wij natuurlijk aan. Daarom lees je deze week iedere dag over een tech project waarbij scholieren zijn betrokken. Check op donderdag 12 april vooral onze Instagram Stories ook 😉

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.