Bosch Zamo

Vaderdag cadeautip: Bosch Zamo maakt je meetlint overbodig

Het weekend staat weer voor de deur: tijd om te klussen! Of je dat nou zelf doet of de eer aan een ander over laat (hè paps?) – er is in ieder geval één ding wat niet in de gereedschapskoffer mag ontbreken. Deze Bosch Zamo. Mijn persoonlijke goedkeuring heb je in de Bosch Zamo review al kunnen lezen!

Vaderdag

Met Vaderdag in het vooruitzicht zou dit laser meetlint zo maar eens een goede cadeautip kunnen zijn. Hij is klein, maar fijn: met één druk op de knop kun je de afstanden al laten berekenen. Geen technische look, maar strakke lijnen en een zwart glanzend oppervlak kenmerken de Zamo. Adviesverkoopprijs voor zoiets: 64,95 euro. Valt reuze mee toch?

Druk eenmaal op de knop en de afstand verschijnt direct op het display. De Zamo geeft continue de huidige afstand weer tussen het referentiepunt van het toestel en het oppervlak waarop de laserstraal schijnt. Plaatst de Zamo bijvoorbeeld onderaan de kast, richt het toestel op de bovenkant van de kast, drukt op de knop en voila… de hoogte wordt onmiddellijk weergegeven.

MobileMobile

Laserafstandsmeters bieden twee belangrijke voordelen ten opzichte van ultrasone afstandsmeters die vaak worden verkocht in de bouwmarkt: ze zijn nauwkeuriger en betrouwbaarder. Terwijl ultrasone afstandsmeters op de centimeter nauwkeurig meten, omdat de meting op basis van geluidsgolven gebeurt, biedt een laserafstandsmeter resultaten tot op de millimeter nauwkeurig. Ook het bereik is aanzienlijk groter dan dat van de ultrasone meetinstrumenten. Met de Zamo zorgt Bosch ervoor dat iedereen deze nauwkeurige lasertechnologie kan gebruiken.

De Zamo heeft mij al heel veel plezier opgeleverd toen ik net ging verhuizen. Ik heb één kamer helemaal ingericht als walk-in closet, maar het was letterlijk passen en meten of alle kasten wel naast elkaar konden staan. Zelf moet ik er niet aan denken om alles met een (altijd te kort) meetlintje te moeten nameten. Ik weet het… echt een luxeprobleem… maar gemak dient de mens nietwaar?

Dit artikel kwam mede tot stand dankzij Bosch

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.