Misschien herken je wel de struggle van het vinden van de leukste plekjes als je naar een andere stad gaat. Je googelt je suf maar iedereen raadt andere plekken aan en alle cafés en restaurants lijken fantastisch. Door de bomen zie je het bos niet meer. Urban Journalist heeft daar nu een oplossing voor. Ze helpen je de beste hotspots te vinden via je vrienden en andere like-minded mensen. Zo maken ze je city trip makkelijker en persoonlijker!

Het team achter Urban Journalist was klaar met de hoeveelheid tijd die het kost om uit te pluizen waar de leukste plekken zijn in een nieuwe stad. Ze waren van mening dat online aanbevelingensites te onpersoonlijk zijn omdat je niet weet wie de persoon achter de aanbeveling is. Blogs daarentegen zijn wel nuttig, maar kosten altijd te veel tijd.

Daarom kwamen ze op het idee voor Urban Journalist. Alle aanbevelingen van je vrienden bij elkaar, inclusief alle verdere info die je nodig hebt. Zo krijg je er gelijk een label, vibe, foto en eventueel een notitie bij. Scheelt je weer wat Google werk! 😉

Hoe werkt Urban Journalist?

Per stad waar je geweest bent, maak je een journal aan. Daarin kan je al je aanbevelingen voor die stad zetten. Dat hoeven niet alleen koffietentjes of restaurants te zijn, want schattige parkjes of coole bezienswaardigheden kunnen ook. Urban Journalist geeft je vervolgens de mogelijkheid om de plek labels te geven en een vibe. Zo kunnen je vrienden en andere gebruikers later sneller plekken vinden die bij hen passen. Ook kan je foto’s van de plek toevoegen en een reden waarom de plek zo fijn is.

Als je zelf op zoekt bent naar aanbevelingen voor een stad, kan je zoeken op die stad. Urban Journalist toont je dan mensen die leuke plekken weten in die stad. Hierbij maken ze onderscheid tussen je vrienden, locals en overige mensen. Als je op deze mensen klikt, kan je tussen hun plekken filteren en zo lezen wat zij aanbevelen. Het zou logischer zijn om als je zoekt op een stad, eerst de plekken te zien in plaats van de mensen. Dat zou wat overzichtelijker en sneller gaan, zodat je direct tussen alle opties kan gaan filteren.

Je kan de hotspots ook op een kaart bekijken. Hier zie je wel alle plekken in een keer, dus dat is heel handig! Vervolgens kan je filteren op wat voor soort plek je zoekt, zodat je direct ziet waar je heen moet. De kaartfunctie werkte bij mij alleen niet heel top. Ik weet niet of dit lag aan dat de app nog redelijk nieuw was, of omdat ik het op m’n iPad gebruikte, maar hopelijk verbetert dit in de toekomst!

Leuke extra’s

Wat ook heel leuk is, is dat je op je eigen profiel op een wereldkaartje ziet waar je allemaal geweest bent. Dit moedigt wel aan om meer aanbevelingen te geven en zo je kaartje meer gekleurd te krijgen. Ook heeft Urban Journalist de optie om van een bepaalde plek alle foto’s te bekijken, wat een hele goede indruk van de plek geeft.

Al met al vind ik Urban Journalist een hele handige app die ik zeker vaker wil gebruiken. Ik heb een aantal stedentripjes naar Dublin en Edinburgh op de planning staan dus daarvoor zal de app zeker van pas komen!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.