Overal tv kunnen kijken, waar je ook maar wilt? Misschien is KNIPPR dan een oplossing voor je. Dit is een online HD televisie-abonnement, dat je kunt gebruiken op al je smart devices (met een actieve internetverbinding). Lekker Masterchef terugkijken op je tablet in bad is nu dus geen overbodige luxe meer.

Hoe werkt het?
Het aanmaken van een account is simpel en is binnen een minuut geregeld. Het uitgangspunt is een basispakket met standaardzenders zoals NPO 1, 2 en 3. Hier ben je net geen tientje per maand aan kwijt. Wil je in het bijzonder abonneren op specifieke zenders? Dat kan, maar dit kost je wel tot €0,99 per zender extra. Op deze manier heb je een compleet gepersonaliseerd pakket! Tv kijken kan vervolgens via je internetbrowser of via de app. In deze review ga ik voornamelijk in op de app, aangezien mijn Chromecast en ik onafscheidelijk zijn. De kwaliteit via deze stream is te kwalificeren als goed.

KNIPPR app
De app ziet er strak en overzichtelijk uit, en is opgedeeld in duidelijke categorieën. Het is mogelijk om live tv te kijken, maar ook om tot zeven dagen terug te kijken. Het live tv kijken verloopt redelijk stabiel met minimale storingen, hoewel het switchen tussen zenders wel wat laadtijd nodig heeft. Handig is dat je in de app een herinnering in kan stellen dat het programma dat je wil zien op het punt staat om te beginnen. Hoe vaak ik al wel niet vergeten ben dat die ene toffe film op tv kwam…

Het is dus via de TV-gids in de app – die overigens vrij langzaam laadt – mogelijk om tot zeven dagen programma’s terug te kijken, maar ook om te zien wat er nog op tv zal komen. Het is hierbij wel jammer dat de app exact de tijden van de programmering aanneemt; hierdoor heb je de kans dat je of eerst nog vijf minuten reclame moet gaan kijken, of dat het programma al is begonnen en je net die ene halve minuut hebt gemist. Terugspoelen is wel mogelijk, maar een sprong naar voren in het programma helaas niet. Hierdoor zit je echt vast aan het kijken van die reclame, of delen van het programma die je liever niet wilt zien.

Een ander dingetje dat ik liever anders zou zien, is dat wanneer de app geopend wordt, er meteen een programma begint te lopen. Dit leidt nogal af, maar is ook erg vervelend wanneer je per ongeluk de app opent en een harde stem zich af begint te spelen.

What’s the verdict?
KNIPPR is een online tv-abonnement dat je volledig naar eigen smaak kan inrichten; je betaalt voor de zenders die je wilt zien. De app/interface is strak en overzichtelijk en het is fijn dat een herinnering instellen voor bepaalde programma’s mogelijk is. Ook is de HD-kwaliteit prima en vrij stabiel wanneer er gestreamd wordt naar een Chromecast. De app leent zich echter wel voor enige verbetering. De TV-gids laadt vrij langzaam en speelt programma’s af op de exacte programmeringstijd, waardoor een deel reclame verbonden is aan het programma dat je terug wilt kijken. Ook is een fast forward knop geen overbodige luxe. TV-abonnement opzeggen? Wanneer er enkele verbeteringen doorgevoerd worden, zou dit zeker een optie kunnen zijn!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.