Microsoft persevent

Trend: Vakanties met een smartphone boeken

Vakanties worden steeds vaker met een smartphone of tablet geboekt. Onderzoek van reiswebsite Skyscanner toont dit aan. Bijna 14 procent van de Nederlanders doet het momenteel: vakanties met een smartphone boeken. En dat is aanzienlijk meer dan in 2013!

Op dit moment zijn we Europees koploper als het gaat om vakanties boeken met een portable device. ‘We’ groeiden in 2014 zo’n 133 procent. In Europa was de trend minder zichtbaar met ‘maar’ 113 procent. Daarmee kijken we zowel naar smartphone als tablet-gebruik. In Amerika is vooral het aantal boekingen per tablet opvallend; daar is een groei te zien van 62 procent dan het jaar daarvoor. Vrij fors vind ik.

Op zondag zoeken, maandag boeken

Leuk detail: de meeste mobiele zoekopdrachten worden op zondagavond 21.00 uur uitgevoerd. Wanneer we dus lekker met het vriendje of vriendinnetje op de bank hangen. Hmmm… quality time? Na een nachtje slapen kan de knoop worden doorgehakt; de meeste aankopen worden gedaan rond 12.00 uur in de maandagmiddag… maar dan wel via desktop. Raar. Waarom zetten we het proces niet voort via de smartphone of tablet?

MobileMobile

Een leuk onderzoek wat mij betreft. Ook omdat ik in het Online Sales Team van Centraal Beheer Achmea werk. Tijd voor nog meer optimalisatie 😉

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.