Travis Touch laat je meer dan 100 talen leren en live vertalen

Vorige week lanceerde de Rotterdamse startup Travis een nieuw product genaamd de Travis Touch. Met dit apparaat hopen ze dat taalbarrières verleden tijd zijn, wat superhandig is als je bijvoorbeeld tijdens het reizen met de lokale bevolking wilt communiceren. 

De Travis Touch laat je namelijk meer dan honderd talen live vertalen. Ook biedt het de mogelijkheid om deze talen te leren met de Teacher-functie. Het is het eerste apparaat dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie om de beste vertaling mogelijk te geven. Inmiddels worden er wereldwijd al meer dan 120.000 Travis-apparaten gebruikt.

Fysiek apparaat

Dat het een los apparaat is, leek me in eerste instantie niet zo handig. Dan heb je nog een apparaat waar je aan moet denken om mee te nemen, naast je telefoon. Maar de bedenkers zien het juist als voordeel. Hun idee erachter is namelijk dat door de fysieke buttons en het spraakgestuurde systeem, je minder tijd kwijt bent aan de besturing. Hierdoor zou er meer ruimte zijn voor oogcontact en non-verbale communicatie. Zo zou je tijdens het vertalen meer oog hebben voor elkaars taal en cultuur.

Travis Touch maakt gebruik van AI

De Travis Touch kiest tijdens het vertalen voor elke combinatie de beste vertaalsoftware. Daar gebruikt hij grote partijen als Google en Microsoft voor, maar ook die van lokale partijen. Op dit moment schakelt hij al tussen meer dan twintig verschillende vertaaloplossingen door middel van kunstmatige intelligentie. Dat maakt de Travis Touch een smart vertaalapparaat.

MobileMobile

Travis is de eerste partij die AI inzet voor vertaaldoeleinden. Een erg slimme oplossing, want we hebben allemaal wel de ervaring met bijvoorbeeld Google Translate dat er altijd wel wat rare vertalingen tussen zitten. Dat hoopt Travis te voorkomen met de inzet van AI.

Ook is het apparaat te gebruiken als hotspot, wanneer er een simkaart met internet in zit. En die simkaart heb je sowieso al nodig om te vertalen, dus het is praktisch dat je daarna via de hostpot bijvoorbeeld ook je laptop ermee kan verbinden.

Zou jij overwegen om een Travis Touch mee te nemen als je gaat reizen? Laat het weten in een reactie!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.