TooGoodToGo: De app tegen voedselverspilling?

We hebben allemaal wel eens eten laten bederven. Misschien ben je ooit een schuldig geweest aan het weggooien van eten wat nog prima bewaard had kunnen worden. Voedselverspilling is een groot probleem in ons land, en de rest van de wereld, en daar probeert de app TooGoodToGo verandering in te brengen.

Wat is TooGoodToGo?

TooGoodToGo is een app die voedselverspilling tegengaat door producten in Magic Boxen te verkopen tegen een aantrekkelijke prijs. Producten die je in de Magic Box krijgt, zijn nog een aantal dagen vers of kunnen bijvoorbeeld nog prima ingevroren worden zodat je er later gebruik van kan maken. De boxen worden aangeboden tegen zeer aantrekkelijke prijzen. De meeste boxen zijn rond de € 4,99 maar zo zijn er ook goedkopere boxen met alleen groente, en duurdere boxen met onder andere wijn en vlees. 

Hoe werkt het?

De eerste stap is natuurlijk de app downloaden in de App Store of Google Play Store. Wanneer je de app hebt gedownload kun je een account aanmaken. Zodra je dit gedaan hebt, kan je beginnen met het redden van producten. 

De app is erg overzichtelijk. Als je de app voor het eerst gebruikt, is het goed om een bepaalde radius te kiezen zoals 5 km of 20 km. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe ver je wilt reizen om jouw box op te halen. 

Wanneer je de juiste omgeving gevonden hebt kan je een lijst met favoriete Magic Boxen samenstellen. Zo kan je gemakkelijk zien welke van jouw favoriete boxen beschikbaar is om te redden. De Magic Boxen worden allemaal op verschillende tijdstippen aangeboden, sommige overdag, andere ‘s avonds laat. Je moet dus een beetje uitvinden wanneer jouw favoriete box beschikbaar komt.

Elke box heeft een beschrijving van wat je zo ongeveer kunt verwachten in de box, maar bij de meeste boxen blijft de precieze inhoud een verrassing. Ook zie je per box informatie zoals hoe laat je de Magic Box kan ophalen, de locatie en de score die anderen hebben gegeven voor de desbetreffende box. 

Heb je een box gevonden die je wilt redden? Dan kan je gemakkelijk betalen via iDeal, PayPal, Creditcard en Apple Pay. Als de betaling is afgerond, wordt dat gevierd met confetti en krijg je meer informatie over jouw Magic Box zoals afhaaltijd en -locatie. 

Als het dan eindelijk tijd is om de box af te halen hoef je alleen maar de app te laten zien en de box te swipen en je krijgt je producten mee naar huis. Vergeet niet om een tasje mee te nemen om zo ook verspilling van plastic tegen te gaan. 

Waarom moeten we de app gebruiken?

Het aanbod verschilt natuurlijk per regio maar er is altijd wel een Magic Box in de buurt te vinden. Daarnaast is de app van TooGoodToGo heel overzichtelijk en makkelijk te gebruiken. Het is een leuke en simpele manier om voedselverspilling tegen te gaan zonder dat je er al te veel moeite voor hoeft te doen. Sinds ik kennis heb gemaakt met TooGoodToGo red ik bijna wekelijks een Magic Box en het enige wat ik ervoor hoef te doen is op tijd inloggen. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.