Tips voor het repareren van je iPhone

Nooooo. Je geliefde iPhone valt uit je handen en belandt met het glas omlaag op de grond. Natuurlijk durf je niet te kijken. Kunnen we niet doen alsof ‘t niet is gebeurd? Helaas, reality kicks in en eenmaal de moed bij elkaar geraapt doe je het… En daar. Daar is het. Je iPhone is kapot. Een barst in je scherm. Het glas is niet meer één geheel, maar bestaat uit tientallen stukjes. De horror!

Gelukkig doet je telefoon ‘t nog wel. TechGirl geeft je tips voor het repareren van je iPhone. Niet gevreesd: wij slepen je er doorheen. Lees snel verder! 

Check wat er kapot is

Is echt alleen het glas kapot, of doen andere zaken van je iPhone ‘t ook niet meer? Het is belangrijk om er zeker van te zijn wat nu kapot is. Soms lijkt het alleen het glas, maar het kan maar zo zijn dat ook de microfoon of de camera stuk is.

Daarnaast kan ook de batterij van je iPhone ‘kapot’ zijn. En met kapot bedoel ik: de batterij loopt ontzettend snel leeg of laadt niet meer op. 

Is je iPhone verzekerd? 

Belangrijk om te weten: is je iPhone verzekerd? Als dat zo is – vaak binnen een aparte elektronica- of kostbaarhedenverzekering – dan kan je naar je verzekering gaan en leggen zij uit hoe je je iPhone kan laten repareren. Heb je een inboedelverzekering en is ‘t ongelukje met je iPhone binnenshuis gebeurd? Dan moet je even checken of dit wel of niet onder de polisvoorwaarden valt. In steeds meer gevallen is dit niet zo, maar dat verschilt dus per verzekeraar. 

Als je AppleCare+ hebt, dan hoef je geen aanspraak te doen op je eigen verzekering. AppleCare+ geeft extra dekking bij schade, ook als je die zelf hebt veroorzaakt. Goed om te weten: voor schermschade is het bedrag van je eigen risico 29 euro, bij andere schade (inclusief batterij) is dat 99 euro. 

Onderdelen bestellen 

Bij het bestellen van nieuwe onderdelen moet je op een aantal zaken letten. Bestel je alles voor het juiste toestel? Ga je voor een goedkope variant of kies je voor a-kwaliteit? Bij goedkopere schermen kunnen de kleuren minder zijn of is de touch-response bijvoorbeeld lager. Bij a-kwaliteit is dat natuurlijk anders, maar daar betaal je dan ook voor. 

Goed om te weten: het is niet mogelijk om originele iPhone-onderdelen te bestellen.

Naast de onderdelen voor je iPhone, heb je ook een speciaal toolkitje nodig om je iPhone open te schroeven. Een iPhone reparatieset schaf je één keer aan en hiermee haal je alle tools in huis die je nodig hebt. 

Je iPhone repareren

Okay, daar gaat ‘ie dan. Je hebt alles gecheckt en je hebt de onderdelen in huis. Je toolkit ligt klaar. Tijd om je iPhone voorzichtig open te schroeven. Er zijn tientallen tutorials over ‘iPhone repareren’ te vinden op YouTube. Met een simpele search vind je wel een goede. Belangrijk is dat je geduld hebt, met precisie werkt en vooral de tijd neemt om alles goed te bekijken. 

Als je alle stappen uit de online tutorial hebt gevolgd, kan je je iPhone gaan testen. Gaat ‘ie nog aan? Werkt de touch nog? Doen de camera en de microfoon het nog? Probeer even iemand te bellen als test, een foto te maken en test de touch even in alle hoeken. Is het je gelukt: goed gedaan! 

Het is best spannend om je telefoon zomaar open te schroeven. Als iets niet lukt, dan ben je misschien nog wel verder van huis. Mocht je ‘t niet aandurven om zelf je iPhone te repareren of heb je liever dat een professional ermee aan de slag gaat? Check dan thephonelab.nl/reparatie/iphone, kies je toestel en laat je iPhone veilig en snel (binnen 30 minuten!) repareren.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met ThePhoneLab

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.