tinyhouse

#TinyHouse | Stand van Zaken

Lieve volgers, tiny-housers en ander volk,

Heel vaak krijg ik de vraag: ‘Hoe staat het ervoor met je Tiny House?’. Dan denk ik.. ik schrijf elke week, waarom dan deze vraag? Maar, ik snap ook dat je veel moet lezen om erachter te komen hoe het project nu ervoor staat. Daarom bij deze nog een keer de stand van zaken!

  • Yuri Buhrmann is heel erg druk bezig om de bouwtekeningen te maken. Zo veel mogelijk volgens het bouwbesluit, duurzaamheidswensen en met het oog dat het geschikt moet zijn voor op een trailer. Daarbij maakt hij ook een begrotingsoverzicht, zodat we weten waar de kosten in gaan zitten en zodat we het een beetje in de hand kunnen houden.
  • Hannah Volbeda, student aan Universiteit Twente, bedenkt het hele energieplan en berekent aan de hand van beschikbare materialen hoe we ervoor kunnen zorgen dat het huis zelfvoorzienend kan zijn.
  • Ik heb gekeken naar verschillende soorten sandwichpanelen. In het meest ideale geval kan ik de tekeningen van mijn huis opsturen en een paar weken later het bouwpakket ontvangen. Doe-het-zelf-huis inclusief muren, vloer en dak. Maar welke dikte van de muren wil ik graag? Ik hoop binnen twee weken een keuze te kunnen maken!
  • Het lijkt erop dat het Tiny House zal worden gebouwd op een oplegger.. Op zoek naar een carrosseriebouwer dus.
  • Afgelopen week heb ik ook gekeken naar ramen, absoluut van belang voor de mate van isolatie. Hele mooie ramen; nu hopen dat de offerte ook mooi is. Zodra ik meer weet, zal ik jullie inlichten over deze mooie ramenleverancier.
  • De komende dagen ga ik me storten op een bouwplanning. Ik heb gezocht naar het boek ‘Een huis bouwen voor Dummies’, maar helaas bestaat dit niet. Hopelijk kan ik met wat online speurwerk een voorbeeldplanning vinden. Zou eind 2017 realistisch zijn?
  • Een aantal mensen hebben zich gemeld die me gaan helpen met onder andere het schilder- en timmerwerk. Super fijn.
  • Ik ben nog steeds op zoek naar wat technische vakmensen, met name een installateur. Meld je aan, alsjeblieft!
  • Is er al een locatie? Nee! Ik ben wel heel druk bezig in Zwolle en er is zicht op een prachtige Tiny House Community. Hoera!

Tot zover. Volgende keer meer!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
menstruatiecup
Alles smart, ook je menstruatiecup

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen? Zo nee - verander dan je cookie settings.

Privacy beleid | Sluiten