De zomers worden warmer, de winters kouder.. of koude zomers en warme winters? Anyway, isoleren is hoe dan ook belangrijk.

In het kader van de duurzaamheid gingen we op onderzoek uit. Dat wil zeggen, Anke en Yuri gingen op onderzoek uit. Op naar Tiel, want in het zuiden weten ze wel hoe je moet isoleren. Ingepakt in fluoriserende gele hesjes mochten Anke en Yuri de fabriek van Kingspan in, de plek waar de magic happens. Ze hebben van alles uitgelegd gekregen over Therma, Optim-R, Kooltherm en het Tek Bouwsysteem. Mooie woorden, maar voor een leek is het kiezen tussen blauw, blauw en blauw.

Om het voor mij iets makkelijker te maken, heeft Anke wat proefstukjes voor me meegebracht van Kooltherm en het Tek Bouwsysteem. Mooi! Vooral die laatste vind ik super interessant. Naast het feit dat deze geïsoleerde sandwichpanelen heel duurzaam, licht en damp-open zijn en een hoge isolatiewaarde hebben, lijkt het er ook nog eens op dat ik deze panelen zelf in elkaar kan zetten. Nieuwsgierig? Kijk snel het filmpje hieronder!

één antwoord

  1. Petra

    Interessant. Heeft de fabriek een showroom die je zo kan bezoeken? Of hebben jullie speciaal een afspraak gemaakt?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.