Oh my, het is echt zo fijn om te overleggen met mensen met verstand van zaken. Inspirerend.

Afgelopen vrijdag waren Anke en ik op de Universiteit Twente om samen met ons Tiny House Super Hero-team –Yuri Buhrmann, Johann Hurink en Hannah Volbeda- knopen door te hakken en het process een stapje verder te brengen.

Een belangrijk punt op de agenda was de maat van de trailer en daarmee de afmeting van het huis. Een standaard Tiny House dat gebouwd wordt op een trailer mag maximaal 3500kg wegen.. Gezien alle apparaten die erin moeten komen, is dat is niet veel! Op advies van masterbrein Yuri gaan we nu voor een andere optie: een Tiny House als ondeelbare lading op een trailer. Dit klinkt ingewikkeld, maar waar het op neer komt is dat we een Tiny House gaan maken dat we later, als geheel, op een trailer kunnen bevestigen. En omgekeerd, het huis kun je later ook weer van de trailer afhalen. Dit geeft ons veel meer ruimte in het gewicht, maar ook in de afmeting. In plaats van 2.55 x 7m gaan we nu voor een afmeting van 3 x 8m. Een iets groter klein huisje dus. Nu nog op zoek naar iemand die een trailer voor ons gaat maken. Carrosseriebouwers, meldt u aan!

Met de nieuwe trailermaten en de wettelijke eisen met betrekking tot bijvoorbeeld isolatiewaarden gaat Hannah de komende tijd opnieuw berekeningen en simulaties uitvoeren. Met deze gegevens kunnen we aan de slag om materialen te kiezen die ons gaan helpen om het Tiny House zo efficiënt en duurzaam mogelijk te maken.

Verder moesten we het even hebben over de energievoorziening. We hadden al besloten dat de combinatie van PV- en PVT-panelen en een pelletkachel een vereiste zou zijn om zelfvoorzienend te kunnen zijn. Echter, in de koude en donkere Nederlandse wintermaanden is het toch spannend om je huis warm te kunnen houden en tegelijkertijd alle apparaten te kunnen gebruiken. Ons andere masterbrein Johann kwam met het idee om te kijken naar de mogelijkheden van elektrische auto’s. We weten al langer dat we auto’s kunnen opladen met de energie uit ons huis, maar kan het ook andersom? Kun je in de winter, wanneer je niet genoeg energie produceert, een elektrische auto gebruiken als batterij die energie levert aan je huis? Super interessant! Dit moet absoluut verder onderzocht worden.

In het overleg kwam Yuri ook nog met een andere leuke tip: de E-shower van Hamwells. Ik wil er nu heeeeel graag meer over vertellen, want het is echt te cool, maar ik bewaar het voor volgende week!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.