Onze romance startte vorig jaar in Melbourne. Eén van onze gezamenlijke passies: ons druk maken om de wereld. Beiden vegetariërs, met een neiging naar veganisme. Liefst alles biologisch, fairtrade, eerlijk. We wonen nu sinds een paar maanden samen in Melbourne, in een klein studiootje, en dat bevalt heel erg goed.

Een tijdje terug lazen we een nieuwsbericht over de Tiny House movement en na er even over te hebben gepraat, hebben we het onderwerp met het nieuwsbericht aan de kant gelegd. Nu hebben we besloten om een aantal jaar in Nederland te gaan wonen en ineens kwam de Tiny House movement weer onze gedachtes binnensluipen. Een klein huisje op wielen. Lekker flexibel qua locatie, perfect voor reizen, duurzaam, zelfvoorzienend, goedkoop. Minder werken en toch meer tijd en geld voor de dingen die echt belangrijk zijn. En nu gaan we het doen ook!

We gaan zelf ons eigen huisje ontwerpen, want het moet perfect zijn. Alle materialen willen we duurzaam en milieuvriendelijk. Want: wereldverbeteraars. Alles moet ook licht zijn, want qua gewicht mogen we niet boven de 3000kg uitkomen. Elke centimeter van het huis moet worden doordacht, want het wordt maar zo’n 17m2. We willen alles off-grid, oftewel, zelfvoorzienend. Zonne-energie, wind, aardwarmte, regenwater, fotosynthese, wij vinden het allemaal mooi. Als het even kan ook een ecotoilet en een eigen waterrecyclingsysteem. Ook het interieur moet functioneel zijn en alle spullen erin multifunctioneel. En mooi. High-tech doch sfeervol. Milieuvriendelijke luxe in een heel klein huisje. Let the Tiny World inspire us!

Liefs, Vinu en Marije

Blijf deze lovebirds volgen met hun Tiny House en de avonturen die ze meemaken. Laat je een lief berichtje of een goede tip voor ze achter? Alle support is welkom.

 

Gerelateerde berichten

2 reacties

 1. Mam

  Geweldig hoor. Ik hoop dat jullie een mooie lokatie in Nederland kunnen vinden waar jullie je dreamhouse kunnen bouwen.
  Wat mij nog het meeste opviel was ‘een paar jaar’. De rest was natuurlijk al oud nieuws.
  Ik weet zeker dat het jullie gaat lukken en vooral jij Marije want wat je in je hoofd hebt heb je niet in je kont .
  Ben erg benieuwd hoe het er uit komt te zien.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.