Hoewel we in Nederland vooral met Tinder bezig zijn, is in andere plekken op de wereld Bumble ook een groot succes in de dating scene. Bumble heeft iets dat Tinder niet heeft: ladies first. Hierdoor steeg de populariteit van die app enorm. Tinder wil haar klanten terug en komt met haar eigen ladies first-optie.

Ladies First

Ladies First houdt in dat het aan de dames is om een gesprek te beginnen. Op dit moment is dat op Tinder ook mogelijk, maar is het niet de enige optie; ook mannen kunnen eerst beginnen met praten. Schuif je binnenkort echter de optie ladies first aan, dan bepaal je als vrouw dat jij de persoon bent die het gesprek start, niet de man.

Het is in mijn ogen een beetje vreemd. Immers kies je toch zelf voor iemand door hem of haar naar rechts te swipen, waarom zou je het dan vervelend vinden dat die persoon het gesprek initieert? Ik geloof dat ik vaker mensen op Tinder tegenkom die het vervelend vinden als je als vrouw geen gesprek begint. Toch schijnt het vaak als negatief te worden gezien als een man je aanspreekt, zelfs als daar van tevoren een screening door jezelf aan vooraf is gegaan.

Deze nieuwe optie is bedoeld om vrouwen meer controle te geven en om ongewenst gedrag te beperken, dus op zich juichen we dit natuurlijk toe. Ga jij hier gebruik van maken?

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.