tiktok op smartphone

TikTok tips: 3 tips om slimmer te worden met TikTok.

TikTok is de laatste weken veel in het nieuws. Het is verslavend, China zou spioneren, en de Amerikanen willen een verbod. Wat je er ook van vindt, op TikTok vind je een heleboel leuke, maar ook handige content. Wist je dat er ook veel accounts zijn waar je tech-hacks kunt leren? TechGirl Ellen deelt drie TikTok tips waar je wat aan hebt.

1. Excel leren op TikTok

Mijn eerste aanraking met slimme hacks op TikTok was een account dat handige tips deelt voor Google spreadheets en Excel: @cheatsheets. Ik ben een heel simpele Excel-gebruiker en zag handige tips waarvan ik niet wist dat ik ze nodig had! Wat een verademing ten opzichte van de vaak lange filmpjes op YouTube die veel te langdradig zijn. Het jammere is dat je moeilijk terug kunt zoeken naar tips die je eerder hebt gezien, dus je moet het vooral hebben van de tips die toevallig op je pad komen. Toch heb ik een aantal handige accounts gevonden.

Een paar accounts waar je terecht kan voor Excel-tips zijn @excel.friend, @easy_sheets en @the.excel.team. Maak je zelf gebruik van Google Spreadsheets, dan kun je hier terecht: @sheetsensei, @paddycheetah (leuke sounds!) en @libbybonthelabel. Ik sluit af met een shoutout naar @youareloved_movement, zij is meer gericht op spreadsheets gebruiken om je leven (en niet alleen je werk) te ordenen, bijvoorbeeld met haar bekende habit tracker.

2. #studymotivation

Loop je even vast in je werk of bij het studeren? Met de hashtag #studymotivation gaat er een wereld aan fijne content voor je open. Gebruikers delen video’s met tips om je beter te concentreren, om jezelf te motiveren aan de slag te gaan of om inspiratie te delen voor korte, effectieve breaks.

Een van de populaire TikTok tips die vaak terug komt is een kaars laten branden en jezelf er toe zetten net zo lang te studeren tot de kaars uitgedoofd is. Een andere conclusie die ik trek is dat lekker eten of drinken én een leuk ingericht bureau zouden moeten helpen…

3. #techtok

De Tag #techtok is wat breder dan het Excel-genre of de motivatie-tag, maar wel een heel leuke om te volgen. Je vindt er van alles onder: van tips voor smartphone-fotografie tot gebruikers die problemen met hun code delen om met volgers op te lossen. En hoewel de tag erg breed is, gebruik ik hem liever als ontdekkingstool dan als tag waarvan je alles wil zien. Na een tijd zul je namelijk merken dat naarmate je meer video’s selecteert of interactie mee hebt, het het slimme algoritme van de app je steeds betere video’s (voor jou) laat zien.

Wist je dat wij ook op TikTok actief zijn?

Op TikTok deelt Anke van TechGirl.nl de handigste, leukste en grappigste video’s.

https://www.tiktok.com/@techgirlnl/video/7195521950469344518

Meer TikTok tips?

Welke TikTok tips heb jij nog voor ons? We zien veel op TikTok, maar lang niet alles, gelukkig maar! Deel je tip in de comments of laat het ons weten via de socials.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.