De zomervakantie staat weer voor de deur! Even er tussenuit, weg van je dagelijkse leven. En ook: geen #worktodo. Je zou zeggen dat vakantie een paar weken vrij is om écht even niet te werken, maar anno 2017 (waarin we 24/7 alles kunnen checken en altijd bereikbaar zijn) is dat niet altijd zo. Skyscanner deed onderzoek naar werken tijdens de vakantie.

Hoewel ‘we’ een ondernemend volk zijn, blijkt dat voor veel mensen ‘vakantie’ écht even vrijaf is. 72% gaat namelijk niet online voor het werk. Meevaller! Ben je – net als ik – verbaasd? Dan behoor je vast tot de 28% die wél online gaat op vakantie. Ik geef het toe: ik check af en toe iets voor werk. Als #girlboss ontkom je er bijna niet aan. Ik vind ’t dan toch lastig om het neer te leggen, maar gelukkig voelt het dan niet als werken. Mijn vriend en ik kiezen trouwens bewust voor een accommodatie met WiFi. Ik vind ’t heerlijk om onze reis vast te leggen via Snapchat en andere social media. Dat speelt natuurlijk ook mee.

Werken vanuit je vakantiebestemming, ja of nee?

Ga jij tijdens je vakantie online voor werk? En niet liegen nu… 😉

2 reacties

 1. Yvonne Renckens

  Ja zeker! Ik ga eind aug voor 3-4 weken op roaftrip en de laptop gaat gewoon mee. Ik kan als ondernemer het werk voor al mijn klanten niet zomaar stilleggen, zeker niet in een periode dat de vakantie voor de meeste mensen al voorbij is. De frequentie van wetk zal uiteraard een stuk lager zijn dan normaal. Bovendien vind ik mijn werk als virtual sidekick gewoon veel te leuk!

  Beantwoorden
  • Nadi

   Oh, lekker vooruitzicht Yvonne! Waar gaat de roadtrip naar toe? Herkenbaar hoor, ik zit as we speak in een hotel in Nederland, gewoon met laptop en aan ’t werk ;-). Klinkt als ’n leuke baan, virtual sidekick!

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.