samsung galaxy s7

Tijd voor een upgrade naar Samsung Galaxy S7?

Met enige verbazing zag ik de ontwikkelingen aan van de nieuwe Samsung Galaxy S7. Zelf ben ik nog enorm tevreden met mijn Samsung Galaxy S6 Edge+ ; die is net een klein half jaartje oud! Benieuwd of ik al toe was aan een upgrade, ben ik dus naar het Samsung event gegaan om een sneak peek te krijgen van de nieuwe S7.

Madurodam

Het event werd gehouden in Madurodam, dus mijn vermoeden was groot dat we aan de slag zouden gaan met de camera van het nieuwe toestel. Na de presentatie en een hapje en drankje werden we dan ook naar buiten gestuurd met de Samsung Galaxy S7. De Samsung Galaxy S7 is uiteraard iets kleiner dan mijn Samsung GalaxyS6 Edge+, maar nog groot genoeg om bijvoorbeeld even Netflix erop te kijken. De telefoon voelt licht maar erg solide aan in mijn hand, en bovenal erg glad. De randen van de S7 zijn wat meer afgerond en voelen minder scherp aan. De camera is ook wat platter dan bij de Samsung Galaxy S6. Er is niet heel veel veranderd wat betreft design, gewoon wat kleine details.

Halleluja… de camera!

Dan nu waarvoor we naar buiten gestuurd zijn: de camera. Een 12MP camera die meer licht doorlaat. Dankzij de Dual Pixel sensor kan de camera beter scherpstellen op meerdere punten. Dus minder megapixels, maar toch scherper beeld! Zo belooft Samsung dat je met de S7 altijd mooie foto’s kan maken in alle omstandigheden. De camera van de S7 is ook sneller, waardoor je veel makkelijker ieder moment kunt vast leggen. Het was een beetje koud, dus met bibberende handen heb ik geprobeerd om toch nog wat mooie foto’s te kunnen vastleggen. Dit viel niet altijd even mee, maar toch zitten er aardig wat leuke foto’s tussen waarbij je kan zien hoe helder de camera is. Zelfs de selfie die ik maakte met tegenlicht was vrij helder: daar houdt deze ene helft van de SelfieSisters wel van! Hoewel het gelukkig droog bleef, is de Samsung Galaxy S7 ook stof- en spatwaterbestendig.

MobileMobile

Hoewel de camera echt heldere foto’s maakt, vind ik dit niet eens het grootste pluspunt van de nieuwe Samsung Galaxy S7 serie. Ik maak nu met mijn Samsung Galaxy S6 Edge+ enorm veel foto’s, met als gevolg dat mijn 32GB gigantisch snel vol staat. Dit komt vooral ook omdat het erg grote bestanden zijn door de kwaliteit van de foto’s. Nu kan je bij de Samsung Galaxy S7 serie eindelijk een Micro SD kaart tot maar liefst 200GB erbij stoppen. Woohoo, eindelijk echt eindeloos muziek luisteren via je telefoon en alles, maar dan ook alles fotograferen.

Batterij

Tijdens het event zijn we vooral bezig geweest met de camera, dus we hebben hem nog niet uitvoerig kunnen testen. De batterijduur is ook dit keer verbeterd en de laadtijd is nog sneller. Uiteraard belooft Samsung ook dat de S7 serie sneller is dan de voorgaande serie. Voor gamers onder ons heeft Samsung ervoor gezorgd dat alles soepel loopt en zijn er wat leuke gadgets te vinden. Nu lijkt het er dus op dat dit zelfs voor mij een upgrade is die ik niet wil missen!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.