Telefoon valt uit na iPhone update. Help?!

iBooks, leuk! Maar ik lees echt niet op mijn telefoon. En toch kon ik de app niet verwijderen, net als ‘aandelen’. Het was mij een doorn in het oog. Al die apps die verplicht op je iPhone, staan maar waar je niets mee doet en die wel geheugen gebruiken. Nu heb ik inmiddels een telefoon die iets meer geheugen heeft, maar ik hou van een schone en bruikbare telefoon. En met de laatste update naar iOS 10.0.2 kan eindelijk de grote opschoning beginnen. Je kan 150 MB aan ruimte winnen!

De ‘verplichte’ apps die je nu kan verwijderen zijn:

Calculator
Calendar
Compass
Contacts
Facetime
Find my Friends
Home
iBooks
iCloud Drive
iTunes Store
Mail
Maps
Music
News
notes
Podcasts
Reminders
Stocks
tips
Video’s
Voice Memos
Watch app
Weather

Overigens heb je er bij de nieuwe update ook weer een nieuwe app bij gekregen: ‘Woning’. Hiermee kun je allerlei accessoires in je huis koppelen aan je telefoon. En dat is voor een echte TechGirl natuurlijk wel weer een uitdaging.

Help! Mijn telefoon valt spontaan uit!

Helaas, helaas, met elke update is er ook wel iets aan mijn telefoon dat niet goed gaat werken. Zo viel mijn telefoon uit, terwijl er nog wel voldoende accuduur zou moeten zijn. Dat lijkt een bekend fenomeen na een update en er is simpel iets aan te doen, namelijk je batterij kalibreren. In de batterij zit een chip die berekent hoeveel energie er nog over is. Die chip kan in de war raken. Door te kalibreren gaat ‘ie de boel weer beter berekenen.

MobileMobile

En dat doe je zo:

  1. Stop je iPhone in het stopcontact met de USB-lader
  2. Doe een harde reset: druk de homeknop en de sluimerknop gelijktijdig in, tot het Apple-logo verschijnt. De batterij wordt nu gekalibreerd.
  3. Laad de batterij op tot 100%. Bij de laatste procenten gaat het opladen veel langzamer.
  4. Als de batterij op 100% staat, laat je de iPhone nog 60 tot 90 minuten aan de lader hangen.

Als het goed is kan je batterij nu weer langer mee en valt je telefoon niet meer spontaan uit.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.