Young Adult

TechGirl’s TV-Tip: Young Adult (2011)

Genoten van Finding Nemo? Dat moet haast wel! Escape! Goed, tijd voor een nieuwe week met nieuwe films. Het wordt weer een heerlijke week vol films die je tijd waard zijn, maar in het bijzonder raden we Young Adult aan. In deze drama/comedy met Charlize Theron volgen we een schrijfster die na haar scheiding weer in haar oude hometown gaat wonen om daar de liefde van haar leven te scoren. Denkt ze tenminste. Het is lastig te weten wat ze precies denkt, want de jongedame in Young Adult is niet bepaald psychisch in orde, maar dat maakt haar juist zo lekker herkenbaar, toch?

Sowieso is dit een dikke aanrader omdat Zuid-Afrikaanse schone Charlize Theron de hoofdrol speelt. Deze godin van het witte doek heeft zich al van vele kanten laten zien, en ook in Young Adult zal ze je weer verbazen met haar kameleon-achtige manier van in een rol kruipen. Regisseur is Jason Reitman, die onder andere het geweldige Up In The Air en Juno regisseerde. Kijken dus, Young Adult op woensdag 29 juni om 20:30 uur op RTL5.

Meer filmtips:

Dinsdag 28 juni – Twister om 20:30 uur op Veronica
Niet alleen een film met één van de grappigste moviemistakes ooit, maar ook een indringende prent over tornado’s. Erg interessant, vooral omdat we ze hier niet hebben. Altijd leuk om Helen Hunt weer te zien.

Woensdag 29 juni – Young Adult om 20:30 uur op RTL5

Donderdag 30 juni – Freedom Writers om 20:30 uur op RTL8
Een vrouw die niet iedereen aanspreekt, maar wel altijd kiest voor interessante rollen; dat is Hilary Swank. In Freedom Writers doet ze haar best haar studenten zoveel mogelijk te motiveren verder te kijken dan de schoolbanken. Niet de beste film ooit gemaakt, maar Swank is goed op dreef in Freedom Writers.

Vrijdag 1 juli – Headhunters om 23:05 uur op Ned3
Dit is misschien wel de spannendste film die ik in de afgelopen jaren heb gezien. Een Scandinavische thriller met Nikolaj Coster-Waldau in de hoofdrol, want het oog wil ook wat. Oppassen dat je niet van het puntje van je stoel valt bij deze film, want ik garandeer dat dat is waar je zal zitten!

Zaterdag 2 juli – The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1 om 20:00 uur en Part 2 om 22:15 uur op RTL5
Nu we het toch hebben over ogen die ook wat willen, presenteert RTL5 vanavond maar liefst twee niet al te beste Twilight-films achter elkaar. Toch het kijken waard door R Patz en Kirsten Stewart, en zelfs Taylor Lautner als dat je smaak is. Stiekem is het ook best lekker je even onder de dompelen in die magische wereld van vampiers en weerwolven. Welk kamp kies jij?

Video-On-Demand Tips:

Gravity op Pathe Thuis
Sandra Bullock treedt bijna in de voetsporen van Sigourney Weaver met haar adembenemend sterke acteerwerk in dit spannende ruimtedrama.

Zootopia op Videoland en Pathe Thuis
Deze animatiefilm doet het net even anders dan de anderen en dat verfrist. Bovendien is de scene met de luiaarden mega-grappig, bevat de film honderden schattige konijntjes en een stoere vrouwelijke hoofdrol.

The Help op Pathe Thuis
De doorbraak van Emma Stone in dit charmante drama over de slechte werkomstandigheden van niet-blanken in Amerika gedurende de jaren ’60. Interessante invalshoek.

Hail, Caesar! op Videoland en Pathe Thuis
Deze film is enorm raar, maar je kijkt hem alleen voor de paar minuten dat Channing Tatum zijn dans doet. In matrozenpak. Matrozenpak. Channing Tatum.

The Lady in the Van op Videoland en Pathe Thuis
Maggie Smith is een levende legende, die in The Lady in the Van een eigenwijs oud tangetje speelt dat in een busje gaat wonen en daarmee een buurtbewoner enorm op de zenuwen werkt. Heerlijke rol, past haar perfect, en oh, wat missen we Downton Abbey!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.