wereld reiskoffer

TechGirl’s reisapp-test: de easyJet app

Deze maand in de schijnwerpers op TechGirl? Reisapps. Misschien niet de beste persoon om deze reisapps aan de test te onderwerpen? TechGirl Marloes. Desondanks heeft deze TechGirl de oranje easyJet app geïnstalleerd op haar telefoon. Waarom dit sceptische gedrag? En kan deze app haar toch nog van gedachten doen veranderen? 

Reisapps

Goed, ik ben jullie een verklaring schuldig. Waarom deze afkeer? Het is waarschijnlijk de gedachte dat ik prima zelf in staat ben om een boarding pass te bewaren. En het kopen van een vliegticket bij één maatschappij leek mij juist niet heel kostenefficiënt. Het downloaden van een app hiervoor leek mij dan ook nooit de ruimte op mijn telefoon waard. Eerlijk toegegeven: misschien heb ik mij nooit goed verdiept in alle overige opties. Ik opende de easyJet app en zag dat er kennelijk veel meer mogelijk was dan ik voor ogen had.

Design

De app is gratis te downloaden voor zowel iOS als Android. De app, te herkennen aan de typische oranje merkkleur, oogt op het eerste gezicht misschien een beetje overwhelming. In de header tref je verwijzingen naar bijvoorbeeld vakanties in Pula, maar ook naar meer standaard zaken zoals het abonneren op easyJet Plus. De header oogt aangenaam door de prettige beelden die erbij zijn geplaatst. Als je al geen zin had in een vakantie, dan krijg je dat nu wel.

Wat je aantreft onder de header zorgt ervoor dat je het overzicht op deze startpagina toch enigszins kwijtraakt. Onder elkaar geplaatst zijn allerlei categorieën, zoals voor gericht zoeken & boeken, een FAQ en het bijboeken van extra’s. Ook op de pagina aanwezig is informatie voor aan boord (vouchers, menukaart, etc.) maar ook informatie voor op het vliegveld. De top bestemmingen vind je daar weer onder, en dáár weer onder informatie over easyJet en de kleine lettertjes… Alle informatie is aanwezig, maar ik vind dit toch te veel info voor één pagina.

Overigens zie je onderaan in de app altijd de categorieën Boek (boek een retour of enkele reis), Reizen (check je boekingen), Kaarten (sla hierin je boarding pass op) en Tracker (kijk wanneer vluchten vertrekken of aankomen). Dat is dan wel weer helder.

Wat kan de app?

Eigenlijk ondersteunt de app je volledig bij het maken van reisplannen en de uitvoering ervan. In de app is het mogelijk om inderdaad een vliegreis te boeken enkel met easyJet. Dit is jammer, maar wel begrijpelijk. Wel wordt dit gecompenseerd door overige samenwerkingen. Zo kun je een heel vakantiepakket samenstellen. Boek een hotel of vervoer, maar ook voor verzekeringen en activiteiten zit je goed in de app. Dat is prettig, want dan hoef je dit niet meer los bij te boeken. Je kunt hierdoor ook al enigszins zien wat er te doen is op je vakantiebestemming.

MobileMobile

Verder is het een leuke optie dat je je kunt laten inspireren door easyJet. Vaak staat voor mij niet vast waar ik naartoe wil. Als je slechts naar een gerichte vlucht kunt zoeken, sluit dit niet geheel aan op de wensen. Gelukkig kun je wat informatie invoeren, waarbij easyJet enkele bestemmingen als suggestie geeft.

De hoofdfuncties van de app zijn duidelijk. Je kunt vliegreizen boeken en vooral de informatie checken met betrekking tot je boeking en de boarding passes. De app geeft je vooral informatie om je reis te ondersteunen. Zoek naar het antwoord in de FAQ of vraag het direct aan easyJet. Of scroll eens voor de lol door de voorzieningen die je kan vinden op het vliegveld of in het vliegtuig zelf.

Nog sceptisch?

Lastige vraag. Het is nog steeds niet een app die ik per se op mijn telefoon zou willen. Zo vaak zou ik de app ook niet gebruiken. Wel moet ik eerlijk toegeven dat je meer mogelijkheden hebt met de app dan ik in eerste instantie voor ogen had. Je hebt alle gemakken bij het boeken van je reis, door de samenwerkingen die easyJet biedt. Reis je met enige regelmaat met easyJet, dan kan ik me voorstellen dat dit een nuttige app is.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.