"This must be the place" neon logo

TechGirl Vacature – Junior Conversational AI (NLP) Specialist bij Achmea

Als Conversational AI (NLP) Specialist bij Achmea werk je aan de AI chat- en voice oplossingen van Achmea. Hierbij ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en beheren van de conversational flow. Je doet dit in een agile team, dat bestaat uit een scrum master, python developer, NLP specialisten en de business. Samen bouw je aan Achmea’s virtuele assistenten. Dat doe je voor verschillende merken van Achmea zoals Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis.

Met het scrumteam vertaal je business rules, verzekeringsvoorwaarden en -condities naar slimme dialogen. Dat doe je op het eigen conversational AI platform. Ze vinden het belangrijk dat je het leuk vindt om dagelijks nieuwe dingen te leren. Je werkt aan innovatieve projecten binnen Achmea.

Het team Kennismanagement & Artificial Intelligence (KAI) is sterk aan het groeien en voornamelijk actief op het domein van Natural Language Processing (NLP). Hier worden virtuele assistenten ontworpen en aangeboden aan de klanten. Virtuele assistenten zijn één van de primaire communicatiekanalen naar de klanten van Achmea. Naast NLP zullen ook andere AI domeinen vanuit deze afdeling worden bediend (bv. synthetische media, summarization, OCR / beeldherkenning).

Om de klanten zo goed mogelijk te blijven bedienen, werken ze met architectuuroplossingen waarbij relatief gemakkelijk kan worden geswitcht tussen technische toepassingen. Hiermee realiseren ze een korte time-to-market. Meer informatie over onze AI Architectuuroplossing zie je in de deze video. Daarnaast vind je in deze video een voorbeeld van hoe zo’n conversational flow wordt gebouwd

MobileMobile

Kennismanagement AI

Het team Kennismanagement & AI bestaat uit ongeveer 25 tot 30 collega’s, verdeeld over de locaties Tilburg en Apeldoorn. Het is een informeel en divers team, waarbij collegialiteit erg belangrijk is. Door de vele technologische ontwikkelingen zijn er veel opleidingsmogelijkheden, zowel op inhoud als op soft skills. Kennisontwikkeling staat bij hen centraal en ze borgen dit zowel door formele trainingsmogelijkheden aan te bieden als informele sessies waarbij peers onderling hun kennis delen.

Wat jou uniek maakt als Junior Conversational AI (NLP) Specialist bij Achmea

 • Affiniteit met Artificial Intelligence
 • Affiniteit met klantcontact oplossingen
 • Taalgevoel en goede communicatie skills
 • Basis programmeerervaring of interesse om dit te leren
 • Kennis van Graph theory/ logica is een pré
 • Afgeronde HBO/WO opleiding

Je bent ondernemend ingesteld en proactief. Ze vinden het belangrijk dat je het leuk vindt om dagelijks nieuwe dingen te leren. Resultaat is voor jou belangrijk, maar de weg ernaartoe en de learnings die je daaruit kunt halen neem je ook mee in je dagelijks werk. Je bent gewend om te werken in een agile omgeving en vindt dit een prettige manier van werken. Ze vinden het belangrijk dat je bereid bent om 1 dag per week te reizen naar een andere locatie. 

Wat biedt Achmea jou

Als ‘Hartloper’ bij Achmea zet jij je elke dag in voor een gezonde, veilige én duurzame toekomst. En daar belonen ze je graag voor! Natuurlijk krijg je bij hen een goed salaris, een mooie pensioenregeling mét lage eigen bijdrage (3,25%), 136 verlofuren (op basis van 34 uur per week) én korting op de verzekeringen (ka-ching!). Maar er is meer:   

 • Een 34-urige werkweek is bij Achmea de standaard! Je werkt dan bijvoorbeeld 4 dagen van 8,5 uur. Zo heb je nóg meer tijd voor vrijwilligerswerk, een goed boek, mantelzorg óf jouw favoriete sport!  
 • Onder de noemer All You Can Learn volg je onbeperkt opleidingen, cursussen en trainingen. Achmea betaalt en toestemming van je leidinggevende is niet nodig.   
 • In 2023 ontvang je een uniek klimaatbudget van €2500. Dit bedrag is bedoeld voor producten en diensten die een bijdrage leveren aan verduurzaming en dus de verbetering van het milieu.  
 • Gezond werken vinden ze belangrijk, dus zorgen ze ook dat dit kan met een berg healthy initiatieven!   
 • Je ontvangt maandelijks een persoonlijk keuzebudget, opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof. Je kiest zelf op welk moment je dit budget laat uitbetalen, je het gebruikt voor verlofsparen of dat je er vakantie-uren van koopt.  

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.