TechGirl test: een slimme 'Cinema Projector' voor thuis

TechGirl test: een slimme ‘Cinema Projector’ voor thuis

4K Smart Home Cinema Projector is de tagline van de projector. Dat klinkt indrukwekkend, hè? En dat is het ook, want deze projector van BenQ stelt niet teleur. TechGirl Nadi testte het W1800i model en dacht eens goed na of de slimme projector een vervanging kon vormen voor een televisie.

Wat is de BenQ W1800i?

De BenQ W1800i is een slimme beamer voor in huis, met een resolutie van jewelste: 4K Ultra HD resolutie (3840×2160 pixels). Zo mis je geen enkel detail meer tijdens het kijken naar films en series of het spelen van games. Hoewel de projector optimaal presteert in een verduisterde omgeving, is ook bij daglicht alles nog te volgen. Je kunt met de projector een beeld van wel 2,60 meter projecteren, maar zoveel muur hadden we niet. Wel kwamen we met iets meer dan 2,20 meter in de buurt. En alles blijft scherp én even kleurrijk.

Ik heb de beamer thuis getest met vriendlief. De installatie ging vlot en gemakkelijk. Plug and play :-). We waren vooral tijd kwijt aan het zoeken van een handig plekje voor de beamer. Als je huis er niet op is ingericht, kan dat lastig zijn. In ons geval diende een barkruk als pilaar om vanuit de juiste hoogte te kunnen projecteren. Over de kwaliteit van de BenQ W1800i waren we snel uit: wij zijn enthousiast na deze testperiode!

MobileMobile

Een slimme projector

Bij de BenQ W1800i zit een meegeleverde QS01 HDMI Media Streaming Dongle. Als je deze aansluit, kun je gebruik maken van de opties van Android TV. Zo heb je toegang tot de Google Playstore en kun je gebruik maken van alle apps. Direct streamen vanuit Amazon Prime of Videoland – whoohoo! Heel chill. Ook zitten er twee HDMI 2.0 poorten op, zodat we de Playstation ook nog even aan konden sluiten.

Een beamer in je huis: ja of nee?

Is een beamer een goede vervanging voor je televisie? Ja en nee. Niet echt het antwoord dat je wellicht zocht, maar ik kan er niks anders van maken. Een beamer in huis is echt wel fijn, maar je moet er wel vooraf rekening mee houden. Dus voor je allerlei dingen aan je muren hangt of ze in een leuk kleurtje verft, moet je al bedenken dat je een beamer in huis wil. Nu hebben wij lege, witte muren genoeg en was dit ideaal voor een test, maar heb je dit niet, loans cash dan kom je er bijna niet mee weg.

En dan de prijs…

Kijk, deze beamer stelt niet teleur. Tóch voelt de prijs met 1189,99 euro wat aan de hoge kant aan. Maar is dat ook echt zo? Als je ’t ziet als vervanging van een televisie, dan is de prijs weer helemaal niet hoog. Het is maar net hoe je het bekijkt. Heb je al een televisie en wil je de 4K Smart Home Cinema Projector van BenQ nog extra erbij hebben, dan is het prijzig. Wil je de beamer als vervanging van je televisie, dan is het een goede koop!

TechGirl test: een slimme 'Cinema Projector' voor thuis
Pluspunten
Minder positief
7.5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.