TechGirl test: de KLM app

De KLM app gebruikte ik voor het eerst op een vlucht naar Noorwegen met vrienden. Iemand anders had de vliegtickets geregeld, maar we zouden elkaar pas op het vliegveld zien. Dan is zo’n KLM app superhandig. Geen gedoe met papieren boarding tickets; iedereen had zijn telefoon mee en een e-ticket in de app. Inchecken en boarden ging… vliegensvlug (pun intended). Handig, zo’n app!

Een vlucht boeken met de KLM app

In de app kan je vluchten boeken. Uiteraard alleen van KLM en de KLM partners. Je kiest een aankomst- en vertrekluchthaven. Dan zie je direct al een vanaf-prijs. Kies je een datum, dan zie je ook direct per maand een vanaf-prijs en de beschikbaarheid van stoelen op de vlucht. Bovendien krijg je informatie over bagage, de Blue Miles die je kan verzamelen en de kosten voor bijvoorbeeld annulering. Extra bagage en je stoel uitkiezen kan ook in de app. Extra voorzieningen, bijvoorbeeld als je minder valide bent, dat kan dan weer niet via de app aangegeven worden. Het boekingsproces is overzichtelijk, makkelijk te volgen en vooral belangrijk: je weet dus precies wat je gaat betalen.

Een KLM vlucht volgen met de app

Heb je een vluchtnummer? Of weet je alleen de vertrek-luchthaven en de aankomst-luchthaven? Dan kan je in de app een vlucht volgen. Niet alleen met aankomst- of vertrektijd, maar in de app kan je op een kaartje precies de locatie van het vliegtuig bekijken.  Zo wist ik dat mijn ouders veilig op Mallorca geland waren, nog voordat ze dat zelf konden appen. Contact met KLM via WhatsApp, Messenger of telefoon regel je ook in de app.

Fun met KLM

De KLM app is voor het praktische gedeelte van het vliegen, maar fun met KLM heb je vooral met de andere apps van KLM. Zo hebben ze de KLM Houses, de app voor de kenmerkende Delfts blauwe huisjes. Kan je je collectie bijhouden, huisjes identificeren en alles lezen over de geschiedenis van een huisje. Ben je een echte verzamelaar, dan is dit vast leuk.

MobileMobile

Ben je meer een spelletjesfan, dan zijn er de apps Aviation Empire en Jets – Papercraft Air-O-Batics. Met Aviation Empire bouw je je eigen luchtvaartmaatschappij op. Je begint in 1919 met je eerste vlucht en dan moet je je maatschappij zien uit te breiden en proberen om met de tijd mee te gaan. En uiteindelijk vliegen jouw vliegtuigen over de hele wereld. Het andere spel, Jets,  is een vliegsimulatiespel waarmee je kan kijken of je een beetje vliegskills hebt.

Een app downloaden als je maar één keer gaat vliegen? Het gemak dat je van de app hebt bij het boarden is groot. Ik zeg: downloaden maar!

——-

Dit artikel is onderdeel van het dossier Tech reisplanner. Zo testen we onder meer de Transavia app en de Easy Jet app.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.