Nieuw jaar, nieuwe kansen. 2019 is hét jaar om je droombaan in tech te vinden. Maar hoe bestorm je de techwereld met een goed cv? Met deze tips gaat dat helemaal goed komen! 

Het schrijven van een goed cv (curriculum vitae) is de eerste stap naar het vinden van een nieuwe baan. Je cv speelt een grote rol in of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek of niet. Maar daarom zijn wij er! We hebben tips en tricks voor je. Komen ze!

Houd een duidelijke tijdlijn bij

De beste cv’s zijn degene die je in vijf seconden kunt bekijken en meteen ziet waar iemand echt voor staat. Zet bovenaan een Technische samenvatting waar je goed in bent. Zet bij je kennis en ervaring ook in hoeverre je op dit gebied inzetbaar bent: ben je een expert, ben je een beginner? Wees hierin eerlijk, maar pas op dat je jezelf niet onderschat! Je mag best trots zijn op wat je hebt bereikt en daar gewoon voor uit komen. Breng ook technische ervaring in evenwicht met aanvullende vaardigheden.

Maak je cv zo specifiek mogelijk

Het is natuurlijk makkelijk om een cv te maken en overal naartoe te sturen, maar in de techwereld werkt dat wel net een beetje anders. Je hebt misschien heel veel programmeertalen, frameworks, bibliotheken en andere vaardigheden die je erin wilt proppen, en het kan lastig zijn om te weten waar je moet beginnen. Focus je technische cv op de ervaring die relevant is voor de functie waarvoor je solliciteert. Neem alleen de vaardigheden op die er echt toe doen, dus vermijd het opsommen van vaardigheden die niet zo relevant zijn voor de functie waar je op solliciteert.

Een goed cv…

  • Geeft duidelijk informatie over je ervaring, vaardigheden en persoonskenmerken.
  • Bevat alle relevante cursussen die je in de afgelopen jaren gevolgd hebt.
  • Laat zien welke werkmethodieken je beheerst (bijvoorbeeld Agile, ITIL, Waterfall, etc.)
  • Vertelt over de projecten die je hebt gedaan en wat jouw rol daarin was.
  • Geeft toegang tot meer informatie: projecten, Github-account, artikelen of andere informatie die je vaardigheden bevestigen.

Extra tips:

  • Maak je Tech cv gemakkelijk leesbaar. Gebruik een eenvoudig lettertype en duidelijke layout.
  • Pas op met technische termen. Besef wel dat een teveel aan technische termen vaker verwarring opwekt dan dat het een duidelijk statement is van je kennis.
  • Wees niet bang om vrienden te vragen om je cv te checken op fouten, vakjargon en herhaling.
  • Zorg dat je een goed LinkedIn-profiel hebt. Een geweldig technisch cv dat overeenkomt met wat je LinkedIn-profiel laat zien, is een extra pluspunt bij recruiters.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.