Techgirl.nl is Nederlands grootste techblog voor vrouwen. Maar wat doe je dan nog? Lekker uitrusten, leek me geen optie. Samen met Gillian heb ik daarom Techgirl.com opgezet, om alle TechGirls ter wereld te verbinden. Het doel is voornamelijk enthousiasmeren en inspireren, maar ook om van elkaar te leren. Er zijn verschillende TechGirl blogs en influencers bij ons aangesloten. TechGirl Nederland is ook onderdeel van dit internationale platform.

Inspirerende content

Coderen, social media en gadgets: dat zijn de drie pijlers waar TechGirl International voor staat. Reviews, informatieve artikelen en how to’s worden door deze tech besties belicht, wat samen met de ‘female touch’ van de website een groot publiek aanspreekt.

Inspiratie is er ook door het delen van verhalen van andere vrouwen in de tech wereld. Deze artikelen komen tot stand in samenwerking met TechGirl Uruguay bijvoorbeeld. En in Amerika en Zuid-Afrika hebben we ook TechGirl friends zitten. Het wordt een en al kruisbestuiving eigenlijk!

“Kennis is macht, maar kennis delen is kracht!”

TechGirl International borduurt voort op de Nederlandse versie van TechGirl. Toen Techgirl.nl uitgegroeid was tot het grootste tech blog voor vrouwen in Nederland, was mijn droom uitgekomen. Ik wilde mijn ambitie naar het volgende niveau tillen.

Toen kwam ik Gillian Bakker tegen, founder van Tech in Heels. Ik vond haar werk zo ontzettend goed dat ik haar alleen maar kon aanmoedigen in wat ze deed. We bundelden onze krachten en startten TechGirl International. Dat is dan ook de kracht van ons nieuwe platform: vrouwen enthousiasmeren voor tech, maar er ook voor ze zijn bij vragen en problemen. Kennis is macht, maar kennis delen is kracht!

Maar waarom eigenlijk?

Gillian vertelt: “Er bestaan genoeg losse initiatieven, maar het is eigenlijk ieder voor zich. Zo help je elkaar toch niet? TechGirl International is meer dan een normaal nieuwsplatform; het is dé plek waar lezer en schrijver elkaar ontmoeten. En de schrijvers onderling, die versterken elkaar weer, zodat er betere artikelen ontstaan. De vrouwelijke tech wereld roept al langer dat tech vrouwen elkaar moeten steunen, maar dit gebeurt nog niet echt. TechGirl International biedt hier mogelijkheden voor.”

Het doel van TechGirl International is onder andere om vrouwen te enthousiasmeren voor tech en hen te helpen in hun tech ambitie. Gillian vertelt: “We willen laten zien dat een ‘nerd’ niet per se die saaie persoon is in een grijs truitje. Het is juist cool om een nerd te zijn! Hoe leuk is het om creatief bezig te zijn? Daarnaast mis je gewoon iets over tien jaar op de arbeidsmarkt als je je er nu niet in verdiept. De toekomst is nu!”

Neem gauw een kijkje op www.techgirl.com om geïnspireerd te worden en deel uit te maken van het netwerk.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.