Tado

Tado komt met X-producten om het aangenaam te maken in huis

Het is vaak als je je haar hebt gewassen (en het nog nat is), of als je veel te lang zit te typen: kou! Je wil graag dat het gewoon lekker is in huis. Geen hoge temperaturen waardoor je niks aan het huishouden kunt doen zonder dat het zweet je uitbreekt, geen lage temperaturen waardoor je op een gegeven moment het gevoel krijgt dat zelfs je botten koud zijn. Smarthomemerk Tado komt om die reden met verschillende producten die vooral helpen de temperatuur te regelen in huis.

Tado komt met vijf nieuwe producten: een slimme thermostaat, een slimme radiatorknop, een draadloze temperatuursensor, een warmtepomp optimizer en de bridge die zorgt dat alles met elkaar kan communiceren. Zoals je ziet gaat het hier vooral om mensen die een warmtepomp thuis hebben, iets wat de overheid vanaf 2026 verplicht heeft gesteld. Voor enorm veel huizen geldt nog dat ze geen warmtepomp hebben, maar straks moet je wanneer je je cv-ketel vernieuwt voor een hybride warmtepomp gaan.

Tado

Tado speelt hier vast op in door met een lijn aan producten te komen die de warmtepomp, en dan vooral de temperatuur, kunnen beheersen. Het maakt niet uit of je al producten van Tado hebt, want de V3-lijn en de X-lijn kunnen niet met elkaar communiceren. De bridge is nodig om de X-producten met elkaar te laten communiceren, al kan dat ook met een eigen Thread mesh-netwerk. 

Verder zijn de producten allemaal vrij voor zichzelf sprekend: de slimme thermostaat is in combinatie met de Warmtepomp Optimizer bijvoorbeeld heel handig om specifiek in een bepaalde kamer te zorgen voor wat extra warmte. Maar daar is een slimme radiatorknop ook toe in staat, op een zelfs nog wat lokalere manier. Die eerdergenoemde Optimizer werkt weer samen met de meeste, bekende warmtepompen en geeft je de kans om schema’s in te stellen voor je verwarming en warm water. Kortom, controle is het devies.

Smarthome

We zijn -los van Tado- fan van slimme radiatorknoppen. Het is zo zonde om je hele huis te verwarmen, terwijl je de hele dag vooral op dezelfde vierkante meter vertoeft. Dat is uiteindelijk wel wat smarthome is, een huis waarin gadgets je helpen om slim met de temperatuur, met je geld en uiteindelijk ook met de duurzaamheid van je huis om te gaan. 

Lees ook:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.