Sven Kramer leert met hightech schaatsstoel kinderen schaatsen

Het is al weer een behoorlijke tijd geleden dat het in Nederland voor langere tijd vroor. Natuurijs (en schaatsen hierop) is dus ook nauwelijks meer aan de orde. Hierdoor leren veel minder kinderen schaatsen dan eerst het geval was. Uit onderzoek blijkt dat één op de drie Nederlandse kinderen niet kan schaatsen. Daarom lanceerden KPN en Sven Kramer afgelopen week een mega moderne hightech schaatsstoel die kinderen helpt om overeind te blijven.

Wat kan deze witte schaatsstoel met groene handgrepen allemaal? Er zitten talloze sensoren op die detecteren of het evenwicht van het kind goed is en of de juiste schaatsbewegingen gemaakt worden. Speciale lasers helpen om recht vooruit te schaatsen. Ook zitten er speciale poten onder die voorkomen dat kinderen erachter blijven haken met hun schaatsen.

Via een ingebouwde luidspreker is Sven Kramer te horen. Hij geeft de kinderen technische tips om de eerste slagen op het ijs nog leuker en makkelijker te maken.

Ook is de stoel verder uitgerust met versnellingsmeter, snelheidsmeter en sensoren in de handgrepen om te controleren of het kind niet te veel naar een kant leunt. Op het display wordt een unieke identificatiecode getoond, waarmee het kind later een diploma met de resultaten erop kan downloaden.

Waar is de hightech schaatsstoel te vinden?

Komende 6 weken is de hightech schaatsstoel uit te proberen op de Coolste Baan in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Hier zijn tientallen exemplaren aanwezig. Mochten de stoelen aanslaan, dan zijn er volgende winter door het hele land meer te vinden.

Zelf schaatsen tijdens de Olympische Winterspelen

Onder de campagne ‘De winnaars van morgen beginnen vandaag’ hoopt KPN om tijdens het Olympische seizoen kinderen aan te sporen om de hightech schaatsstoel uit te proberen.

MobileMobile

“Door kinderen te stimuleren te gaan schaatsen, vergroten we de kans dat de nieuwe Sven Kramer ontdekt wordt”, aldus Mark Versteegen, directeur sponsoring van KPN. “De beste schaatsers ter wereld komen uit Nederland en dat moet in de toekomst ook zo blijven. We zijn hoofdsponsor van de KNSB, samen helpen we ook de allerjongsten het ijs op.”

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.