superfood app
sunflower seeds

Superfood app brengt weinig nieuws onder de zon

Gezond zijn willen we allemaal en het is tegenwoordig nog trendy ook. Een gat in de markt voor de marketingmensen die de term ‘superfood’ hebben bedacht. De Nederlandse grootgrutters doen vrolijk mee; de superfoods zijn sinds ruim een jaar niet meer uit de schappen weg te denken. Zelf doe ik, of eigenlijk deed ik, ook mee. Enthousiast sloeg ik vorig jaar hennepzaadjes, cacaokernen en superfruitmix in. Ik begon weer met het eten van yoghurt, wat ik eigenlijk helemaal niet zo lekker vind. En toch drie maanden stug dooreten. Inmiddels heb ik de handdoek in de ring gegooid en liggen ze in de kast al een half jaar stof te happen. Superfood consumeren is namelijk een knetterdure bezigheid.

De supermarkten zijn niet de enige die geld verdienen aan ‘super gezond eten’. Applicatieontwikkelaars kunnen er ook wat van. Als je binnen iTunes voor de gein ‘Superfoods’ intikt, verschijnt er een legio aan gerelateerde apps. Uit nieuwsgierigheid download ik de ‘Superfood- Improving health through nutrients, foods and healthy mealplans’-app. Een hele mond vol, maar wel gratis, dacht ik.

Reclame,reclame,reclame

Telkens als ik een stukje algemene informatie over supervoedsel probeer te lezen, word ik eerst getrakteerd op reclame en vliegen de aanbiedingen van gerelateerde apps voorbij. De Gardeningapp, de Anti-age app, voor 99 eurocent heb je ze.

Ondertussen leer ik niet echt bij. Ik snap wel dat je beter verse groente en fruit kan eten in plaats van vitaminepillen. Ondertussen vraagt de app me constant of ik van hem aan het genieten ben. Nou eigenlijk niet, maar ik tik maar steeds ja aan om erger te voorkomen.

Verkouden oorlog 

MobileMobile

Dan wordt me de Cold, flu and sinas app aangeboden. Ik ben wat snotterig en besluit er toch in te trappen. Ook hier proberen ze me verschillende apps aan te smeren. Als eerste leer ik dat je een Nobelprijs krijgt als je de link tussen vitamine C en verkoudheid legt; daar weet Linus Pauling alles van en terecht ook. De ‘giet zout water in je neus in een hele ongemakkelijke houding-methode’ sla ik even over. Hoewel de Superfood app zelf vitaminepillen ernstig afraadt, geven ze wel het advies AleveSinus+Headache aan te schaffen, waar ik helemaal van in de war raak.

Eindelijk kom ik bij het onderdeel ‘verkoudheid bestrijden met superfood’. Ook hier niet echt iets nieuws onder de zon. Groenten en fruit met vitamine c, logisch. Groene paprika zit bomvol vitamine C. Ze stellen dan ook voor een paprikadip te maken met knoflook. Maar hoe je die maakt vertellen ze dan weer niet. Kortom, ik ben niet weg van deze app. De paprikadip is, ondanks dat het een snotterige look heeft best lekker. De volgende dag voel ik me minder verkouden, maar dat kan ook psychologisch zijn. Ironisch maar waar: een groene paprika kost in de supermarkt 99 eurocent.

De paprikadip-tip fleur01 fleur02 fleur03

Grill de paprika in arachideolie tot het velletje goed donker wordt en makkelijk loslaat. Laat even afkoelen en verwijder het vel. Leg de paprika met twee teentjes knoflook tien minuten in de oven op 180 graden.Snijd de paprika in wat kleinere partjes en blend het met nog een eetlepel arachideolie. Breng op smaak met zout en peper.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten