Inmiddels is het alweer een maand geleden dat ik voor het eerst schreef over m’n studie-avontuur in Ierland. De tijd vliegt echt, want we zijn alweer bij de vijfde collegeweek aangekomen. Van de 14 weken in totaal, al bijna op de helft dus. Maar het begin van m’n colleges ging niet helemaal vlekkeloos…

In mei had ik 6 vakken uitgekozen om te volgen, waarvan 5 onder de studie Business Information Systems vielen. Hier had ik nog geen ervaring in maar volgens de vakbeschrijving was dat ook niet nodig. Ze leken mij allemaal ontzettend interessant, dus ik had er veel zin in. Vol enthousiasme ging ik dus naar m’n eerste college.

Toch wel ervaring nodig…

Dat begon met een uitleg over de indeling van het vak. Elke 2 weken zouden we een eigen systeem moeten ontwikkelen in de programmeertaal C++, een taal die ik niet beheers. Oh ja, en de eerste was gelijk twee weken later… Vrij onmogelijk dus om dit vak te volgen aangezien ik twee weken de tijd had om op een niveau te komen waar de andere studenten drie jaar de tijd voor hadden gehad.

Twee andere Business Information System vakken bleken ook meer ervaring van de studenten te verwachten, dus heb ik m’n vakkenpakket omgegooid. Ik moest na twee weken m’n definitieve keuze doorgeven. Fijn want dan had ik in ieder geval de tijd om andere interessante modules te vinden. En die waren er gelukkig! Zo volg ik nu ook een filosofie vak ‘Mind & Machine’, een aardrijkskunde vak ‘Introduction to Geoinformatics’ en ‘Marketing Communications’. Lekker veelzijdig maar dat maakt het alleen maar leuk!

Daar waar de afgelopen weken nog vooral rustig en chill waren op studiegebied, moet ik nu wel aan de bak. Volgende week moet m’n eerste paper ingeleverd worden en over twee weken is m’n eerste tentamen.

Lijkt het je ook leuk om over je studie te schrijven op TechGirl? Neem dan even een kijkje op deze pagina.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.