date

Vind dates, geen praatpalen of bedpartners

Op datingapps heb je twee soorten mensen. Je hebt de groep die eigenlijk niet wil daten, maar gewoon het spelletje leuk vindt. Ofwel het swipen en mensen kijken, ofwel het kijken hoe goed ze in de markt liggen. Daarnaast heb je nog een groep: mensen die wel serieus met anderen willen afspreken. Voor die laatste groep, die misschien niet zoveel wil swipen en chatten, is er nu een nieuwe datingapp uit Nederland: Vibe.

Het datingapp-landschap verandert. De tijd waarin alle datingapp-gebruikers genoegen namen met eindeloos swipen en chatten is voorbij. Apps waarbij het gaat om het maken van echte connecties winnen aan populariteit. Veel datingapp-gebruikers zijn op zoek naar een andere datingapp-ervaring, een ervaring waarbij je minder tijd hoeft te besteden in de app en waarbij het meer om de daadwerkelijke ontmoetingen draait. Het idee van op date gaan is, zeker na een periode van veel thuis zitten, populairder dan ooit.

Date experiences

Sinds de laatste versoepelingen van de coronamaatregelen daten mensen er weer flink op los. En er zijn inmiddels weer genoeg dingen die je op date kan doen: ergens wat drinken, een zittend concert bezoeken, samen naar een klimmuur gaan of padellen, een bootje huren of alleen maar in het park liggen. Het dateleven bloeit op en de mogelijkheden zijn inmiddels weer eindeloos. En dat is precies waar de nieuwe dating-app Vibe goed van pas komt.

Vibe helpt je niet alleen bij het vinden van de perfecte match maar helpt je ook nog eens bij het uitzoeken van unieke datingspots bij jou in de buurt. En omdat het dit jaar niet de summer of love geworden is die in eerste instantie voorspeld werd, kunnen veel mensen dit najaar best een leuke date gebruiken.

Start ‘vibing’

Het imago van menig datingapp ligt tegenwoordig meer in de one-night-standsferen; Tinder wordt inmiddels in grote mate gebruikt om seksdates te vinden. De mensen die op zoek zijn naar een echte connectie, vinden meestal niet wat ze zoeken op dergelijke datingapps. Daarom is het niet zo gek dat er nu een shift gaande is en een datingapp zoals Vibe terrein wint. Een datingapp waarbij het draait om de date en de connectie; om samen iets te ondernemen en elkaar te leren kennen. Vibe is gemaakt om dates te vinden, in plaats van praatpalen of bedpartners.

Bij Vibe draait het allemaal om het hebben van een goede ‘vibe’ doordat je met iemand op date bent die matcht maar ook doordat je (samen) iets leuks doet. Het unieke matchingsysteem dat jou aan de hand van jouw interesses en voorkeuren aan potentiële dates matcht, geeft een matchingscore tussen de  0-100 %. Met automatisch de beste match vooraan! Op deze manier streeft Vibe ernaar om mensen een goede en korte datingapp-ervaring te geven zodat je zo snel mogelijk met jouw nieuwe date kan ‘viben’. Nooit meer oeverloos chatten dus.

De filosofie van Niels van der Schoot, oprichter van Vibe, is dan ook: “Wacht niet op de perfecte partner. Leef in het nu. Doe vandaag nog leuke dingen met elkaar. De ware ontmoeten is een proces.”

Gratis premium-account

De eerste 10.000 gebruikers van Vibe krijgen gratis een premium-account. Je hebt dan vijf gratis dates. Je geeft bij het aanmaken van je profiel ook aan welke dates je leuk lijken: ontbijten, lunchen, dineren, iets actiefs, iets binnen, enzovoort. Om de kwaliteit en veiligheid van de members te garanderen, moet je wel even wachten tot je profiel wordt goedgekeurd.

Je kunt Vibe hier downloaden via de App Store of Google Play.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Vibe.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.