Steek je smartphone zelf in elkaar! Project Ara.

Altijd moeite met het kiezen tussen 2, 3 of 4 goede smartphones? De ene heeft de beste camera, maar de ander een langere batterijduur. Vrees niet! Binnenkort kan je hem helemaal zelf ineen steken zoals we al met PC’s doen.

Motorola kwam in oktober pronken met een concept-product, de Motorola  Ara. Maar wat is het idee achter Project Ara eigenlijk? Bij deze modulaire smartphone begin je met een “skelet”, het houdt de componenten bij elkaar die je afzonderlijk eruit kan schuiven. Als je een upgrade wilt naar een betere camera, schuif je het blokje er uit en vervang je hem door een andere. Processor te traag of RAM overvol? Schuiven maar. Je ziet waar ik naartoe ga, een volledig customisable smartphone, waarbij het doel zowel gebruiksgemak, langere levensduur en milieubewustzijn is.

MobileMobile

Eerst klonk het allemaal als vage toekomstmuziek in de oren, maar onlangs verkondigde CEO Dennis Woodside, “bijna” klaar te zijn met hun prototype! Momenteel zoekt de fabrikant de geschikte partner voor de productie van hun skelet, dit met een 3D-printer.

Hoe zal de consument Motorola’s stap naar de toekomst beoordelen? Maakt dit concept een kans en wie zouden de kopers zijn?
Wij zijn alvast heel benieuwd naar jullie mening!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.