Is meer sporten ook één van jouw goede voornemens? Misschien heb je je al meerdere malen in het zweet gewerkt in de sportschool. Petje af! Toch lukt het veel mensen niet om de sportschoolbezoekjes vol te houden. Geen zorgen; wij zetten wat tech tips voor je op een rijtje, zodat de sportschool bezoeken zowaar leuk wordt! Of, oké. Draaglijker. Wat jij wil. 

In ears

Sporten zonder muziek kan echt ondraaglijk zijn. Oké, dat was ernstig gedramatiseerd, maar je snapt wat ik bedoel. Ik ben niet bepaald een fan van sporten. Ik vind de sportschool dan ook vaak verschrikkelijk saai. Muziek maakt dat kwartiertje op de loopband toch al veel fijner! Wellicht wel zo sociaal om je in ears uit te doen, wanneer mensen met je willen praten 😉

In ears zijn er in verschillende soorten en maten. Welke variant fijn is voor jou, ligt dan ook volledig aan jou. Headphones zijn vaak niet ideaal voor cardio zoals hardlopen, doordat je ‘gedreun’ in je oren hoort bij elke stap die je zet. Denk ook eens aan draadloze in ears. Dat draadje zit dan niet in de weg wanneer je je gewichten gaat wisselen.

Sportarmband

Koppel de in ears aan je smartphone of andere draagbare muziekspeler. Bij het sporten kan het lastig zijn om continu je telefoon met je mee te moeten dragen. Het is ideaal wanneer je hiervoor een sportarmband hebt. Dit is een band die je om je arm draagt, waarin je je smartphone kunt stoppen. Op die manier neem je je smartphone overal makkelijk mee naartoe. Dit verkleint de kans dat je je geliefde telefoon ergens per ongeluk laat liggen (hoewel dit een stuk lastiger wordt wanneer je geen draadloze in ears hebt, hehe).

Activity tracker

Afgelopen week beantwoordden we met het TechGirl team of een activity tracker kan helpen bij het behalen van je goede voornemens. Okay, wellicht was ik te sceptisch voor deze opdracht. Ik ben gewoon geen fan van sporten. Wel zie ik in dat een activity tracker je goed zou kunnen helpen met het sporten.

Waarom? Train je cardio, dan heb je goed inzichtelijk wat je hartslag is op dat moment. Je kunt precies zien wanneer je in je verbrandingszone zit. Of wanneer je in de zone zit om conditie op te bouwen. En daarnaast motiveert het gewoon goed om te zien hoe goed bezig je bent geweest die dag, toch? Zelf heb ik een Fitbit Alta HR. Meet je hartslag doorlopend, maar ook je slaappatroon en stappen.

Weegschaal

Is je goede voornemen om gewicht te verliezen? Dan kan het goed motiveren om hier je vooruitgang te zien! Een slimme weegschaal kan in een app bijhouden wat je gedurende een langere periode bent afgevallen. Ook kan deze je vetpercentage meten (niet altijd heel motiverend).

Toch kan ik niet anders dan hier een waarschuwing plaatsen. Zorg ervoor dat je niet te gefocust raakt op getalletjes. Niet iedereen valt elke week een kilo af. Het kan even duren, dus heb geduld. En bovenal: soms zie je het niet direct aan de weegschaal, maar zie je het wel af aan je lichaam dat er iets verandert. Houd vast aan het beeld dat je ziet, niet aan de cijfers die je afleest.

Heb jij nog leuke gadgets die jou motiveren in de sportschool?

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.