Sony Xperia 5 II

Sony presenteert kleinere Xperia 5 II

Hij kost 899 euro en is daarmee honderd euro duurder dan zijn voorganger. We hebben het over Sony’s nieuwe Xperia 5 II. Het is als het ware een verbeterde versie van de Xperia 5, maar hij komt dus wel met een flink prijskaartje. Daar heeft Sony wel een verklaring voor.

De grootste vernieuwing van de nieuwe Xperia is het OLED-scherm. Dat is op zich weinig nieuws onder de zon, maar dit exemplaar is 120Hz. Dat betekent dat hij twee keer zo snel kan verversen als zijn voorgangers. Hierdoor krijg je een veel soepelere ervaring als je bijvoorbeeld swipet of scrollt. Het toestel is ook lekker handzaam: met zijn 6,1 inch scherm (beeldverhouding van 21:9).

Sony Xperia 5 II

De selfiecamera zit niet in een notch of inkeping: het is een soort gaatje aan de bovenkant van het scherm. Je heb dus wel een heel rechthoekig scherm dat volledig gebruikmaakt van de gehele voorzijde van het toestel, maar je mist er één perferatiegaatje uit voor je selfies. De camera op de achterkant is 12 megapixels en heeft een telelens, groothoeklens en een ultragroothoeklens. Dat is handig, want daarmee kun je van die ruimtelijke foto’s maken, zelfs als je ergens heel dicht op staat. Plus, er zit kunstmatige intelligentie in die vanzelf scherpstelt op ogen.

De Xperia 5 II is voorzien van 5G-ondersteuning en dankzij zijn Snapdragon 865-processor met 8GB geheugen moet hij lekker snel zijn. De accu is wel wat aan de kleine kant met zijn 4.000mAh, maar gelukkig kun je die vlug weer opladen. En, mocht je dat belangrijk vinden: de Xperia 5 II heeft een 3,5 mm mini-jackaansluiting. Dat is, jawel, zo’n ronde waarin je bedrade oordopjes direct kunt aansluiten. Zo worden inmiddels zeldzaam, zeker bij wat meer high-end telefoons.

Gamen met je PlayStation-controller

Wat meer high-end telefoons daarentegen juist wel vaker doen, is hoog inzetten op gaming. Ook de Xperia 5 II is een telefoon om op te gamen. Dat merk je al aan die hoge verversingssnelheid van het toestel, maar je kunt met deze telefoon ook een PlayStation-controller gebruiken. Erg handig voor als je net even wat lomper bent met gamen en wat fysieke knoppen kunt gebruiken om op los te gaan.

De Xperia 5 II wordt verwacht in oktober. Verwacht geen hippe kleurtjes: de Xperia 5 II komt in zwart en blauw.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.