Het is vreemd hoe de make-up wereld begrijpt dat we aantrekkelijke namen willen voor producten, zoals Strawberry Sorbet-lippenstift of Golden Rose-foundation, en Sony nog steeds met saaie productnamen komt die niet makkelijk te onthouden zijn: WH-1000XM3 is de nieuwste telg in de familie, maar toch zijn er redenen om die naam goed in je oren te knopen.

Het gaat om de derde generatie Sony headphones die HD noisecancelling bieden, zodat je volledig in de ‘zone’ blijft. Je hoeft het apparaat volgens Sony maar tien minuten op te laden voor de volledige batterijduur van 5 uur. Hij is verkrijgbaar in zwart en zilver en heeft gepersonaliseerd geluid door de Sony Headphones Connect-app die je op Android en iOS kunt zetten.

Atmospheric Pressure Optimising

Wat nog intrigerender is, is de Atmospheric Pressure Optimising in de hoofdtelefoon. Hiermee wordt de druk in het vliegtuig geanalyseerd en daarop wordt de noisecancelling afgesteld. Zo kun je lekker slapen in het vliegtuig, belooft Sony. Omroepberichten worden nog wel doorgelaten, dus je mist alsnog de veiligheidsuitleg niet.

Praat er op je werk een collega tegen je, dan kun je de Quick Attention-modus gebruiken om tijdelijk wel alles om je heen te horen. Dat doe je door de touchpad aan de rechterkant van de headphone aan te raken. Je hoeft zo de hoofdtelefoon niet af te zetten, al kun je je afvragen of dat wel echt zo sociaal is.

Eerst maar even sparen als je je toch door Sony’s WH1000XM3 laat verleiden: het apparaat kost 380 euro en is vanaf volgende maand verkrijgbaar.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.