Koptelefoon

Sony komt met kleine broertje van hoofdtelefoon WH-1000XM4: de WF-1000XM4

Je moet er een flinke studie van maken, maar er zit echt logica in de gadgets van Sony. WH is bijvoorbeeld een hoofdtelefoon en WF zijn oordopjes. Vervolgens is de lijn 1000 en het type XM, waarbij elke opvolger een nummertje is. De vorige oordopjes heetten WF-1000XM3 en nu is WF-1000XM4 aangekondigd.

We waren zeer onder de indruk van de WH-1000XM4 dus we nemen deze aankondiging mee: Sony heeft de oordopjes namelijk van veel van dezelfde technologieën uitgerust. Zo begrijpen de oordopjes wanneer jij het bent die praat en ze zullen dan 30 seconden je muziek en je noise cancelling uitschakelen. Vergeet dat niet uit te zetten als je juist even keihard met je muziek wil meezingen, want anders valt het steeds stil, en niet per se omdat je niet kan zingen.

WF-1000XM4

De WF-1000XM4 zijn wat kleiner dan hun voorganger, maar zijn ook in pasvorm aangepast. Hierdoor zouden de oordopjes comfortabeler moeten zijn. Je kunt ze ook snel opladen om lang te gebruiken: met 5 minuten opladen kun je alweer een uur luisteren. Uiteindelijk kunnen de oordopjes 8 uur met noisecancellation mee op één laadsessie. Dat is als het goed is precies je werkdag, dus dat maakt de oordopjes niet alleen geschikt voor muziek luisteren, maar ook voor het bijwonen van videomeetings die je huisgenoten of collega’s niet hoeven te horen.

Waar ik met in-ears vaak tegenaan loop, of eigenlijk fiets, dat is dat je er vaak veel wind tegenaan hoort waaien. Als je op de fiets zit hoor je daardoor fluiten in je oor en dat kan erg hinderlijk zijn. Het is ook niet per se geluid dat de noise cancellation goed kan wegfilteren, waardoor je minder van je oordopjes kunt genieten. Gelukkig hebben gadgetsmakers inmiddels in de gaten dat dit euvel bestaat, dus wordt er steeds meer aan gewerkt om te zorgen dat je geen wind tegen je oordopjes hoort gaan. Dat geldt ook voor deze oordopjes.

Het zijn geen goedkope oordopjes, want je bent er wel 280 euro aan kwijt. Ze verschijnen later in juni in de kleuren zwart en zilver.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.