Confession time: op de TechGirl redactie zijn wij dol op Sony headphones (bijna niet te geloven, maar, #nonspon)! Leuk dus, toen ik er eentje mocht kiezen om te gaan testen. Ik koos de Sony h.ear on 2 Mini Wireless in de kleur Horizon Green. Normaliter ben ik geen fan van on ear-headphones, dus ik was benieuwd hoe dit zou bevallen.

Design

De Sony h.ear on 2 is zo gemaakt dat deze headphone je ideale reisbuddy is. Het is een licht model en is ook nog eens op te vouwen. Het opvouwgedeelte is erg fijn, omdat de koptelefoon op deze manier minder ruimte in beslag neemt. Wel haakt mijn haar soms vast achter deze buigpunten, maar heel storend is het niet. De nadelen van lang haar hebben, I guess.

Verder ziet de headphone er erg stylish uit. De kleur Horizon Green is aanwezig, maar niet té. De pasvorm is prettig, waardoor je de Sony h.ear on 2 gerust urenlang kunt dragen. De headphone is bekleed met zachte kussens. Bovendien is het niet vervelend dat het gaat om een on ear-model: de koptelefoon bleef goed zitten.

Wireless

De koptelefoon is te verbinden via Bluetooth en NFC. Het geluid klinkt goed en zonder enige storing. Het bedienen van de headphone is een eitje: er zijn knoppen op de oorschelpen te vinden, maar ook via touch is deze te bedienen.

De knoppen op de headphone zijn alleen niet te bedienen wanneer je de Sony h.ear on 2 via een draad koppelt aan je smart device. Het geluid is dan alleen maar harder of zachter te zetten via je device, en dat is jammer.

Geluidskwaliteit

Sony werkt altijd hard aan het goed door laten komen van de bass. Lage tonen klinken goed, maar ook de hoge tonen. Bravo! Wil je het geluid toch anders horen? Dan kan je dit instellen via een mobiele app. Je kiest dan bijvoorbeeld voor een setting, zoals een concertzaal of een club. Ook kies je voor meer bas, betere hoge tonen, of een equalizer. Veel toegevoegde waarde vind ik de app overigens niet hebben; het geluid vind ik het beste klinken zoals die op de ‘normale’ manier klinkt.

Wat het geluid ook beter laat klinken, is het ontbreken van geluiden om je heen. Door de noise cancelling hoor je nauwelijks nog omgevingsgeluiden, ook al gaat het om een on ear-model.

Accu

Vergeet jij altijd om je devices op te laden? Ik ook. Vooral met dingen zoals een smartwatch of een koptelefoon. Hoe fijn is het dat de Sony h.ear on 2 meer dan 24 uur meegaat op één accu? Jep, voor een chaoot als ik heel erg fijn. Bovendien kan je gewoon verder luisteren via je snoer, mocht de batterij leeg zijn.

Sja, wat kan ik zeggen? Als ik graag wil zeuren, dan kan ik kleine minpunten aanstippen, zoals de buigpunten van de headphone waar mijn haar achter blijkt haken. Of het nutteloos zijn van de knoppen op de headphone wanneer er geen Bluetooth-verbinding is. Maar al met al ben ik stiekem wel een beetje verliefd geworden op deze headphone!

Sony h.ear on 2 Mini Wireless review: what's the verdict?
Design8.5
Geluidskwaliteit8.6
Accuduur9.7
9Totale score

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.