Smart home: Waarom jij een FRITZ! in huis wil

Nee, niet dat drankje kola of limo, maar routers, repeaters en smart home producten… Terwijl (AVM) FRITZ! in Duitsland een van de grootste merken voor routers is, kende TechGirl Ilse het tot voor kort alleen van de openbare hotspots in het buitenland. Toch wordt het merk steeds populairder, maar wat verkopen ze nu eigenlijk?

FRITZ!Box: Modem en router ineen

AVM verkoopt FRITZ!Box’en voor kabel, VDSL/ADSL, glasvezelinternet en mobiel internet. Met de FRITZ!Box 6690 Cable kunnen bijvoorbeeld Wifi-snelheden behaald worden tot 6000 Mbit/s. Dit kan allemaal dankzij Wifi 6, wat ook steeds meer de nieuwe standaard wordt. Dankzij deze snelheden kan je makkelijk streamen en ook gamen gaat hier super mee. Daarnaast ondersteunt het ook Mesh Wifi, zodat het bereik overal in huis optimaal is.

FRITZ!OS is het bijbehorende besturingssysteem. In dit systeem kan alles naar wens ingesteld worden. Daarnaast bestuur je de apparaten met -hoe kan het ook anders- een app.

FRITZ!Repeater: Repeaters voor het beste bereik

Naast hoge Wifii snelheden is het bereik natuurlijk ook belangrijk! Daarom verkoopt het bedrijf ook repeaters. Hierbij proberen ze te zorgen voor een zo hoog mogelijk doorvoersnelheid. Zo kan de FRITZ!Repeater 6000 met drie radio-eenheden én slimme Mesh-repeating een snelheid behouden tot 6000 Mbit/s! 😮 . De repeaters kunnen eenvoudig bediend worden met de app.

FRITZ!Powerline: Netwerkaansluiting via je stopcontact

Heb je geen ethernet aansluiting in je thuiskantoor? Dan kan de FRITZ!Powerline via je stopcontact hiervoor zorgen! Je sluit deze eenvoudig aan op het stopcontact en zo kan je je internetkabel in dit boxje stoppen. Daarnaast is het vaak zo dat de tv-ontvanger ook een bekabelde verbinding nodig heeft. Heb je dus geen ethernet aansluiting bij je tv? en wil je niet met een kabel heel je huis door? Dan is dit een mooie oplossing! De Powerline lijn kan snelheden behouden tot 1200 Mbit/s.

FRITZ!Fon: Draadloze telefoons

Het aantal mensen met een vaste telefoonverbinding stagneert de afgelopen jaren. Toch hoor ik ook van steeds meer mensen in mijn eigen omgeving dat ze verlangen naar een vaste telefoon, zodat men niet meer voortdurend online hoeft te zijn. Zou de vaste telefoonverbinding dan toch nog een comeback gaan maken? Dit bedrijf speelt er in ieder geval nog / al op in met hun telefoonlijn.

De markt voor al deze producten is al flink verzadigd met veel verschillende merken. Wat betreft het design van hun producten is er nog wel ruimte voor verbetering… Zou de kwaliteit het winnen van hun design?

TechGirl Ilse test de komende tijd de FRITZ!Box 7590AX en de FRITZ!Repeater 1200AX. We gaan eens testen of de installatie ook daadwerkelijk zo makkelijk is 😉

Waar ben jij benieuwd naar?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.