home

Slimme meter gekregen? Check je wifi!

Vandaag was het zover: na een brief te hebben gekregen van Liander, werd mijn huis eindelijk voorzien van de ‘slimme meter’. Een energiemeter dus die je niet meer zelf hoeft af te lezen, maar die de meterstanden automatisch doorstuurt naar de energieleverancier. Hartstikke tof, maar ineens deed mijn wifi het niet meer.

To the rescue…

Netjes op tijd stond de monteur voor de deur en zonder ook maar koffie te hebben gehad, ging hij aan de slag. Hij waarschuwde me nog wel even: “Heb je geen televisies, laptops, enzovoorts aan staan, want ik ga wel het stroom en gas er even afhalen.” Daar had ik rekening mee gehouden, dus ik zat al klaar met mijn opgeladen laptop en mijn telefoon op de hotspot-stand.

Al gauw hoorde ik de knop omgaan en gingen alle apparaten uit: de vaatwasser stopte ermee, mijn licht ging uit en het standby-knopje van mijn tv lichtte niet meer op. De monteur deed zijn werk en toen hij ongeveer 40 minuten later klaar was, floepte mijn licht weer aan en draaide de vaatwasser weer zijn programma. Wat ik echter later pas ontdekte, was dat ik geen wifi meer had…

Nu is dat niet iets dat je makkelijk ontdekt. Op zich was mijn modem namelijk weer gewoon aangegaan, alleen waren de lampjes ongemakkelijk aan het knipperen. Die kon zelfs verbinding maken met mijn apparaten. Wat het echter niet kon, was internet verspreiden. Frustrerend, want hierdoor zie je wel je wifi terug op je apparaat, maar werkt het niet omdat er geen verbinding is.

Een draadje in de war?

Nu zitten meterkasten meestal niet op de makkelijkst bereikbare plekken, maar je zal er toch echt weer naartoe moeten als je weer wifi wilt, zoals je dat gewend bent. Check alle stekkers die je zo’n beetje ziet en als je eenmaal hebt uitgevogeld welke stekkers er (nog) niet in een stopcontact zitten, of andere stekkers hebt gecheckt op hoe stevig ze zitten, doe dan je modem aan en uit en bekijk of je probleem zo is opgelost. Het klinkt erg dom, maar soms is het antwoord nou eenmaal zo moeilijk niet. Misschien zelfs wel een beetje te voor de hand liggend 😉

Bij het installeren van de meterkast worden er allemaal draden veranderd, en het kan dus zijn dat de monteur er weleens eentje vergeet. Het is ook aan te raden van te voren een foto te maken, zodat je niet alleen altijd de informatie bij de hand hebt, maar ook omdat je er dan altijd nog op terug kunt kijken als je -zoals ik- even in de war bent.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.