Elk huishoudelijk apparaat is onderweg om ook een slimme versie van zichzelf te krijgen. Nou was de robot stofzuiger op zichzelf al een leuke en erg nuttige uitvinding, maar de slimme variant maakt dit alleen maar beter. Afgelopen week op de IFA kondigde Bosch hun nieuwste, slimme robotstofzuiger aan: de Roxxter!

De Roxxter-robotstofzuiger is een efficiënt huishoudelijk apparaat dat grondig reinigt. Terwijl Roxxter een schoonmaakronde doet, kun jij hem met de Home Connect-app bedienen, ook als je niet thuis bent. Daarnaast heeft de robotstofzuiger geïntegreerde spraakbesturing van Amazons Alexa én is hij voorzien van zijn eigen camera.

Slimme navigatiefunctie van Roomselect

De meeste robotstofzuigers onderscheiden verschillende kamer niet, maar de Roxxter wel! Met behulp van een laser scant hij de omgeving en maakt zo een plattegrond van het hele huis. Deze wordt vervolgens opgeslagen in de Home Connect-app. Met de RoomSelect-functie in de app kan je instellen welke ruimtes de Roxxter wel en niet moet schoonmaken. Dit betekent het einde van magnetisch tape of navigatiezuilen in je kamers.

Dankzij de No-Go Zone-functie in de app is het ook mogelijk om plekken te markeren die de Roxxter kan overslaan, zoals bijvoorbeeld de speelplekken van je kinderen. Bovendien is het mogelijk om in de app meerdere plattegronden op te slaan. Zo kan je wekelijkse schoonmaakschema’s instellen, waarbij je verschillende programmeringen voor verschillende dagen instelt.

Bewezen lasertechnologie van de Bosch-familie

De Roxxter herkent en omzeilt hindernissen met behulp van een innovatief lasersysteem. De robot kan over lage treden en drempels van maximaal 2 cm hoog rijden. Het richtingsgevoel van de Roxxter zit verborgen in de intelligente BMX055-sensor van Bosch. Deze kleine sensor is niet groter dan een speldenknop en is samengesteld uit drie typen sensoren om versnelling, draaifrequentie en magnetische velden te meten.

Persoonlijke bediening van de Roxxter met Alexa

Voor de Roxxter werkt Bosch samen met Alexa, de spraakbesturing van Amazon. Alexa kan de robotstofzuiger activeren en deactiveren en naar specifieke kamers sturen. Zo kan je bijvoorbeeld zeggen: ‘Alexa, zeg tegen de Home Connect-robot dat hij de keuken stofzuigt!’ Handig.

één antwoord

  1. Lisette

    Dat is pas erg handig, ja! Ik ben wel verscheidene varianten van robot stofzuigers online tegengekomen, maar deze met alle ingebouwde functies overtreft allemaal. Dat je hem mobiel kan besturen, is niet bepaald nieuw. Maar dat je de schoon te maken ruimtes kan aangeven, is geweldig! Ik ga hem meteen opzoeken, hopelijk valt de prijs ook mee :/

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.