Oef, morgen is het al Sinterklaas! Ben jij voor je techie broer, zus, bioscoopvriend, vader, oma, collega, buurmeisje of wie dan ook vergeten een cadeau te kopen? Foei. Maar geen zorg, wij bieden hulp! We hebben de leukste last-minute techcadeaus op een rijtje gezet.

Speelgoed op zonne-energie

Ze hebben het sowieso bij online winkels, maar volgens mij heeft HEMA ook wel zoiets: speelgoed om zelf in elkaar te zitten dat met techniek te maken heeft. Je hebt bijvoorbeeld molentjes die op zonne-energie werken, of kleine autootjes die dankzij hun zonne-energieplaatje zelf kunnen rijden. Het is mooi speelgoed waarmee een kind ook nog een paar uur zoet is het in elkaar te zetten, dus ideaal als Sinterklaascadeau. En extra leuk omdat je als volwassene waarschijnlijk wel wordt ingeschakeld om te helpen, en dat is eigenlijk stiekem natuurlijk wat je het liefst wil: dat grappige ding zelf in elkaar zetten.

Bike Balls

Bij verschillende online cadeauwinkels kun je terecht voor Bike Balls. Ken je een techie persoon die wel van een vunzig grapje houdt, dan kun je dit cadeau overwegen. Het is namelijk enerzijds functioneel, en dat vinden mensen altijd fijn met Sinterklaas, en anderzijds is het erg fout en grappig: een balzak met daarin lampjes die je perfect onder je fietszadel kunt hangen. Weer eens wat anders dan die goedkope lampjes van de So Low. Let wel op, niet iedereen kan deze waarderen. Het is wel een geweldig onderwerp voor een gedicht, dus qua creativiteit hoef je niet verder te zoeken dan deze ‘klootzak voor de fiets’.

Lichtbox

Ze zijn nog steeds heel erg hip en ook nog eens heel erg betaalbaar: lichtboxen. Je vindt ze bij Bruna, Xenos, Hema of Action, maar ook bij wat duurdere cadeauwinkels. Met die lichtbakken kun je een grappige zin schrijven zoals een oude bioscoop dat zou doen om de films aan te kondigen op het pand. Heel erg leuk, en ze zijn ook beschikbaar met emoji, om het nog meer techy te maken. Je kunt zelf weten hoe groot je de lichtbak koopt, maar dat zal natuurlijk ook te maken hebben met het budget dat je kunt besteden.

Heteluchtborstel

Heb je te maken met een techie die ook nog eens heel dol is op beauty, dan kun je voor 10 tot 25 euro een toffe heteluchtborstel kopen. Hiermee borstel je je haar niet alleen, het wordt er ook mooi stijl van. En zacht en glad! Het is een wat duurdere aanschaf dan een gewone borstel van een paar euro, maar je hebt er wel veel plezier van omdat je niet apart nog hoeft te gaan fohnen of stijlen. Lekker! En je hebt hem zo in huis, want online warenhuizen als Wehkamp, Bol.com en Coolblue hebben die gewoon in hun pakhuizen liggen, zodat ze binnen een dag kunnen worden bezorgd.

Kickstarter-tegoed

Als je écht heel erg last-minute bezig bent, zit er niets anders op dan te grijpen naar iets wat niet fysiek is. Een goede is dan bijvoorbeeld tegoed voor Kickstarter, zodat je je ontvanger iets geeft dat hij of zij zelf weer weg kan geven aan een bedrijf met een tof techidee. Het is iets waar je zelf niet altijd aan denkt, maar wat wel een heel origineel cadeau is! En een heel makkelijk cadeau, maar dat maak je dan maar goed in een mooi gedicht. 😉

En nog een tipje: ga vanwege tijdsgebrek niet voor cadeaus die eigenlijk de moeite niet waard zijn. USB-apparaten zoals stofzuigertjes en mini-koelkastjes? Helaas, die werken echt voor geen meter. Iemand met een MacBook wordt waarschijnlijk niet echt blij van een neppe MacBook-oplaadkabel van een niet-Applemerk. Hetzelfde geldt voor goedkope oordopjes. Het lijkt een leuk cadeau, bijvoorbeeld oordopjes met eenhoorns erop, maar het is toch echt geldverspilling: ze klinken nergens naar en de ontvanger zal ze waarschijnlijk snel weggooien. Zonde, koop dan een van de grappige bovenstaande cadeaus of ga desnoods voor een Bol.com cadeaukaart: die is ook altijd goed. Fijne pakjesavond!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.