Scorkl: ‘Het gemak van snorkelen, de vrijheid van duiken’

Helderblauwe wateren, kleurrijke koraalriffen en de meest bijzondere vissen. We zien het allemaal voor ons, maar ik denk dat het aantal mensen dat deze wonderen in real life heeft aanschouwt bar weinig is. Snorkelen gaat niet zo diep het water in, maar aan duiken kleven ook wat nadelen. Scorkl is dé ideale combinatie tussen deze twee dingen: “Het gemak van snorkelen, de vrijheid van duiken.”

FYI: met duiken kun je dieper de zee in, ben je gekleed in een strak duikpak en gebruik je een duikfles. Snorkelen doe je meer aan de oppervlakte van het water. Hierbij draag je vaak een duikbril en gebruik je een pijp die boven het water uitsteekt om adem te kunnen halen. Normaal gesproken heb je een duikbrevet nodig om dieper het water in te mogen, maar voor de Scorkl heb je geen certificaat nodig. In theorie functioneert het apparaat tot 20 meter diepte, maar de makers raden aan om niet dieper te gaan dan 10 meter als je ervaring hebt met duiken. Voor onervaren duikers ligt die grens op 3 meter diepte.

Voordelen

De Scorkl is lichtgewicht en compact, waardoor het makkelijk mee te nemen is, ook in vliegtuigen. Aan de bovenkant van de Scorkl zit een mondstuk en bevindt zich een drukmeter, waarop je kunt zien hoeveel tijd je nog over hebt om onder water te blijven. Volledig opgepompt kun je tien minuten onder water ademhalen. Het gebruiken van een Scorkl is een natuurlijkere vorm van onder water zijn dan duiken, aangezien je geen enorme zuurstoftank mee hoeft te sjouwen onder water.

Vullen met lucht

Het is niet nodig om de Scorkl altijd met de hand vol te pompen met lucht. Je ontvangt een refill adapter bij aankoop van een Scorkl waarmee je deze direct vanuit een duikfles kan vullen met lucht. Daarnaast is de adapter ook te gebruiken in combinatie met een compressor. Dit duurt hooguit 30 seconden.

Klik voor meer informatie over het Scorkl Kickstarter project.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.