a close up of a cell phone on a white surface

Schade aan je telefoon: een barst in je scherm, wat nu?

Het gebeurt in een split second. Je laat je telefoon vallen. Misschien heb je haast, heb je het niet stevig vast en je hebt gewoon pech. Wat nu de reden ook is, het gebeurt ons allemaal wel eens. Maar wat doe je als je telefoon op de harde grond terecht komt en schade oploopt?

Gelukkig kan je inboedelverzekering in sommige gevallen van pas komen als je telefoon schade oploopt door vallen of stoten. Inboedelverzekeringen dekken vaak elektronica, zoals smartphones, als onderdeel van je persoonlijke eigendommen. Als je telefoon bijvoorbeeld valt en het scherm breekt, kun je mogelijk een claim indienen bij je inboedelverzekering. Zo kun je de kosten van de reparatie of vervanging dekken.

Schade

Maar het is minstens zo belangrijk om de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering goed te begrijpen en te controleren of schade door vallen en stoten is inbegrepen. Sommige verzekeringen bieden alleen dekking voor schade door onvoorziene gebeurtenissen zoals brand of diefstal. Maar er zijn ook verzekeringen die schade door ongelukken dekken.

Daarnaast is er vaak een eigen risico verbonden aan het indienen van een claim voor schade aan je telefoon. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat de verzekering de rest van de kosten dekt. Zorg ervoor dat je het eigen risico begrijpt voordat je een claim indient, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Telefoonhoesje

Hoewel een inboedelverzekering kan helpen bij het dekken van de kosten van schade aan je telefoon, is voorkomen natuurlijk altijd beter dan genezen. Investeer in een stevig telefoonhoesje en overweeg een schermbeschermer om de kans op schade door vallen en stoten te verminderen. Denk na voordat je je telefoon gebruikt. Misschien is een mailtje sturen terwijl je een trap afloopt ook niet zo’n goed idee, just saying.

Al met al kan je inboedelverzekering een redder in nood zijn als je telefoon schade oploopt door vallen of stoten. Zorg ervoor dat je de polisvoorwaarden begrijpt, wees op de hoogte van het eigen risico en neem preventieve maatregelen om de kans op schade te minimaliseren. Met de juiste voorzorgsmaatregelen en een goede verzekering kun je met een gerust hart blijven genieten van je geliefde smartphone, wetende dat je gedekt bent als er iets misgaat.

Telefoon total los

Tijd om de realiteit onder ogen te zien en te kijken naar hoe je voor het minste geld aan een nieuwe telefoon komt. Je kunt altijd kiezen om een nieuw telefoonabonnement af te sluiten en daarbij een toestel uit te kiezen. Dit kan op verschillende websites. De volgende stap is dan om mobiele abonnementen te vergelijken en op zoek te gaan naar de beste deal. En vergeet niet bij je volgende telefoon een beter hoesje aan te schaffen om zo de volgende barst te minimaliseren. 

Dit artikel is in samenwerking met Independer tot stand gekomen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.