Het verhaal van de 26-jarige Sandra Boon is er echt eentje die we met je moeten delen. Ze rolde per ongeluk het webdesign-wereldje in toen ze amper 13 jaar oud was. “Ik vond het zó leuk om websites te bouwen, dat ik elke dag een nieuwe maakte”, zo zegt ze zelf. Sandra kreeg de smaak te pakken, en niet een klein beetje ook!

“Destijds kon ik mij pas inschrijven bij de KvK toen ik 16 werd. Ik kan het mij nog heel goed herinneren: ik moest mijn moeder meenemen naar het kantoor van KvK, omdat ik officieel nog niet financieel verantwoordelijk was voor mijzelf. Ik kan daar nog steeds hard om lachen. ☺”

Haar bedrijf ‘Boon Webdesign’ bouwt en ontwerpt WordPress websites op maat voor ZZP’ers en het MKB. De projecten die Sandra doet, zijn gevarieerd. “Ik heb een zelfgebouwd WordPress template dat ik voornamelijk gebruik voor ZZP’ers (coaches, therapeuten en trainers) en die ook erg gericht is op online ondernemen. Daarnaast doe ik vooral maatwerk voor kleine bedrijven en ook webshops zijn mij niet onbekend.”

Haar USP

“In tegenstelling tot de meeste andere vrouwen in het vak, kan ik zelf ontwerpen én bouwen en maak ik geen gebruik van kant-en-klare WordPress thema’s die door anderen zijn gebouwd. Zelf kennis en expertise in huis hebben, is cruciaal wanneer het aankomt op het bouwen van goede websites.”

“Daarnaast ben ik begin 2018 begonnen met WebAcademy.nl, een online leeromgeving met cursussen, workshops, e-books en artikelen over online marketing. In de online leeromgeving leer ik hobbyisten, kleine ondernemers en concullega’s alles over onder andere:

    • WordPress websites
    • Online marketing
    • SEO (scoren in zoekmachines)
  • Online ondernemen en het maken van online cursussen en membership websites.
  • Messenger marketing.
  • Social media.
  • En nog veel meer!

Best wel uitgebreid dus. Mensen kunnen zich voor een klein bedrag per maand aanmelden en krijgen dan direct toegang tot álle content. Ideaal voor startende ondernemers die niet honderden euro’s willen/kunnen uitgeven aan een webbouwer of aan verschillende online cursussen.”

WebAcademy.nl

“De WebAcademy.nl ben ik gestart vanwege meerdere redenen. Ik ben inmiddels meer dan 10 jaar ondernemer en hoewel ik dat nog steeds heerlijk vind, zijn er wel een paar dingen die ik minder leuk vind. Een voorbeeld daarvan is het feit dat je nooit van tevoren weet hoeveel je gaat verdienen. Ik heb nog nooit financiële problemen gehad (afkloppen!), maar toch mis ik onderhand een beetje het gevoel van zekerheid.”

“De Academy heeft dat opgelost, want het levert recurring revenue op: terugkerende inkomsten. Natuurlijk zijn er wel eens afmeldingen en komen er nieuwe mensen bij, maar in grote lijnen ben je verzekerd van een (stuk) inkomen. En dat voelt toch wel heel erg fijn.”

“Daarnaast merk ik dat steeds meer mensen het juist leuk gaan vinden om zelf een website te bouwen. En dat kan ik natuurlijk heel goed begrijpen, want dat vind ik zelf ook! Maar wat ik bij veel mensen merkte is dat ze overal een beetje informatie vandaan moeten plukken. De Academy lost dat op: één plek waar je álles kunt leren.”

Deadline!

Uiteindelijk werkte ze maandenlang toe naar dat ene moment om de Academy live te zetten. Enige zorgen waren er wel of zich überhaupt mensen zouden inschrijven. Bij livegang bleken die ongegrond, want toen WebAcademy.nl begin 2018 live ging, stroomden de aanmeldingen binnen.

“In de maanden ervoor had ik alle avonden en weekenden eraan gewerkt, wat tegen mijn principes is, want ik ben super streng met mijn vrije tijd. In de avonden en de weekenden werk ik niet en ben ik ook niet bereikbaar, omdat ik naast mijn werk ook nog een privéleven wil hebben. Maar voor nu moest ik even doorbijten. Ik zat wel een klein beetje op het randje van overspannen raken. Dus toen het een groot succes bleek te zijn, vielen er wel een paar happy tears 😉 ”

“Ik hoop dat de Academy nog veel groter wordt, zodat ik financieel onafhankelijk ben van losse websiteprojecten. Mijn vriend en ik willen het liefst zelf een camper bouwen en hier lekker veel mee rondreizen, samen met onze honden. Als ik in de tussentijd mijn inkomen kan verdienen aan de Academy, dan zou dat natuurlijk helemaal geweldig zijn!”

Dit artikel verscheen in de wekelijks terugkerende reeks van TechGirl van de Maand. Wil je ook dat Sandra dé TechGirl van juli 2018 wordt? Stem dan vanaf 30 juli op haar. Ze maakt kans om de titel te winnen en een bijbehorend goodiepakket.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.