samsung nx500 camera

Samsung NX500 camera = hipsterproof!

Als fotografieliefhebber word je wel warm van de NX500, de spiegelloze camera van Samsung. Waar je vroeger bij Samsung alleen dacht aan mobieltjes en tablets, maken ze nu ook echt hele leuke fototoestellen! De NX500 camera werd, bij ons, geleverd met een groothoeklens, een flitser(tje) en een goeie riem. Toeval wil dat we de dag daarna voor een korte citytrip naar London gingen en dat is dus de uitgelezen kans was om de camera te testen.

Zonder de gebruiksaanwijzing te hebben gelezen zijn we aan de slag gegaan, en alles wijst zichzelf vrij snel. Het touchscreen van de camera werkt heerlijk snel, accuraat en ondanks de kleine buttons zitten we er maar weinig naast. Ook het scherpstellen kan, net zoals met een mobiele telefoon, door op het scherm te tikken. De autofocus werkt supersnel en is zeer precies.

Het retro-design van de camera is natuurlijk heel erg gaaf, en het model baart behoorlijk wat opzien. In een hipster-cafe complimenteerde de Londense barvrouw me met de mooie camera. Dus hij is ‘Hipster-Proof’. De Samsung NX500 kan filmen in 4K. Scherper dan scherp dus. Omdat we thuis nog geen 4K televisie hebben, en omdat de meerheid van Nederland dit nog niet heeft, hebben we er toch maar voor gekozen om in 1K (HD) te filmen. Dit bespaart een boel geheugen op je SD kaart. En ook in HD zijn de plaatjes superieur.

De batterijduur van de camera is heel erg goed, we zijn 4 dagen in Londen geweest en hebben de camera niet hoeven opladen, ondanks dat we toch echt wel de nodige plaatjes hebben gemaakt. Er was maar een streepje uit de batterij verdwenen. Daar hoef je je dus totaal geen zorgen over te maken. Bijkomend voordeel is dat je de accu niet met een of ander moeilijke lader hoeft op te laden, maar gewoon aan de mini usb (waar je ook je mobiel mee) kan opladen.

Het enige waar we tegenaan liepen was de beperkte zoommogelijkheid van de lens. Er zit op de NX500 camera een verwisselbare lens. De lens die wij tot onze beschikking hadden was een 16-50mm lens. En om toch een beetje de ‘toeristisch-verantwoorde’ plaatjes te maken, misten we meer zoom-mogelijkheid. Een telelens aanschaffen bij deze camera is dus geen overbodige luxe.

Pluspunten:
Hip design
Zelfs voor no-no's begrijpelijk
Accuduur
Minder om:
Zoom-vermogen bijgeleverde lens
9

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.