Samsung lanceert Shortcut Sneaker

Samsung lanceert limited edition Shortcut Sneaker

Samsung, Cheil Benelux, Elitac Wearables, Bruut Amsterdam en sneakerontwerper Roel van Hoff hebben de handen ineen geslagen om de ‘Shortcut Sneaker’ te ontwikkelen. Een sneaker waarmee je al dansend jouw telefoon kunt bedienen.

Vandaag lanceert Samsung in samenwerking met Cheil Benelux, Elitac Wearables, Bruut Amsterdam, en sneakerontwerper Roel van Hoff dé sneaker van de toekomst: de Shortcut Sneaker. Met verschillende bewegingen kan je bepaalde acties op je telefoon uitvoeren. Het concept werd ontwikkeld om het leven niet alleen efficiënter, maar vooral ook leuker te maken.

Move your feet to control your phone

Het concept is simpel: doe een bepaalde move met je sneakers en je Samsung telefoon reageert. De verschillende bewegingen corresponderen met acties op je telefoon. Zo kun je door te dansen bellen of muziek afspelen met de moonwalk. Samsung ontwikkelde deze Limited Edition sneaker speciaal voor zijn Members fanbase: een world’s first gadget, waar maar zes paar van bestaan.

“Met techniek wordt het leven leuker, grappiger, magischer,’’ zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile eXperiences bij Samsung Nederland. “Samsung maakt niet alleen innovatie om het leven efficiënter te maken, maar vooral om het te verrijken. Met een knipoog lanceren we dé sneaker van de toekomst: de Shortcut Sneaker. De sneaker waarmee je door te bewegen je telefoon kunt besturen”.

Galaxy design

Sneakerontwerper Roel van Hoff creëerde een uniek design, geïnspireerd op de Galaxy en het heelal. In de schoen zitten materialen die doen denken aan meteorieten en supernova’s met eigen texturen en kleuren. Elk detail van de sneaker verwijst naar de Galaxy-producten van Samsung.

Sensoren

In de zool van de sneakers zitten bewegingssensoren die continu de positie ten opzichte van elkaar tracken. Vijf unieke bewegingen met de schoenen aan, triggeren vijf shortcuts. Door zoveel mogelijk mensen de dansjes honderden keren te laten uitvoeren, is het algoritme slimmer en de bewegingsherkenning nauwkeuriger geworden.

Tim de Waard en Daniël Samama, Creative Directors Cheil Benelux: “Als Samsung een sneaker maakt, zijn we het aan onze stand verplicht om daar innovatie in te stoppen. Het design van Roel van Hoff maakt het sowieso al een bijzondere sneaker, maar in combinatie met deze technologie hebben we iets weten te maken dat de trouwe Samsung community hopelijk geweldig vindt. Toch best uniek: de eerste sneaker ter wereld waarmee je je vrienden kan bellen.’’

Lees hier het persbericht van Samsung

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.