Samsung Sero

Samsung komt met Sero-televisie om TikTok en Instagram te kijken

Terwijl de Consumer Electronics Show momenteel in volle gang is in Las Vegas, heeft Samsung een heel bijzondere televisie aangekondigd naar het Westen te halen. Het is een kleinere televisie die fungeert als een extra grote smartphone. Hij heet de Samsung Sero TV. 

Sero is een bijzonder apparaat, dat eigenlijk een extra groot smartphonescherm is. Het toestel is al eerder aangekondigd voor de Aziatische markt, maar we zien nu dat de verticale televisie ook zijn opwachting maakt in het westen. Niet dat hij niet gewoon horizontaal werkt, maar het idee is dat je hem juist verticaal gebruikt om bijvoorbeeld TikTok-video’s te bekijken. Je kunt het toestel direct laten synchroniseren met wat er op een telefoonscherm te zien is. Daarbij zijn de bezels, de zwarte randen die je vaak om een scherm heen ziet, helemaal weg. 

Samsung Sero

Het toestel is voorzien van een 4,1-kanaalsspeakersysteem en de output is 60W. Dat is hoger dan normaal, waarschijnlijk juist omdat deze televisie is bedoeld om veel video-content mee te kijken. Het is een televisie van 43-inch en het heeft een 4K-QLED-scherm. E

MobileMobile

en scherm dat voor Amerikanen als zeer geschikt wordt bevonden voor de tienerkamer. Bij ons kan een televisie van 43-inch erg groot zijn in een ‘kinder’-kamer. Toch lijkt het wel een televisie te zijn die is gemaakt voor jongeren. 

Social media-televisie

Jongeren zijn immers gewend om content veelal verticaal te bekijken. Social media als Instagram en TikTok zijn bijvoorbeeld heel verticaal georiënteerd. Er zijn in Australië zelfs televisieprogramma’s die expres in verticaal formaat zijn gefilmd (‘Content’ bijvoorbeeld), om extra aantrekkelijk te zijn voor jongeren. 

Wanneer de Samsung Sero TV naar Nederland komt, dat is nog onbekend. Later dit jaar verschijnt de televisie in tenminste de Verenigde Staten en later in ‘diverse mondiale markten’. Hopelijk slaat Samsung ons land niet over, zoals het wel met Galaxy Fold heeft gedaan.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.