Samsung introduceert de beste smartphonecamera ooit

Een aantal weken geleden kon je hier op TechGirl al lezen over de aankondiging van de Samsung Galaxy S9. Inmiddels zijn de eerste exemplaren bij hun eigenaren afgeleverd, dus ook voor ons hoog tijd om kennis te maken met deze telefoon. Binnenkort zal een uitgebreide review verschijnen, maar eerst alles over de camera. 

Samsung liet bij de aankondiging namelijk weten dat de Samsung Galaxy S9 en S9+ met een verbluffende smartphonecamera uitgerust zouden zijn. En daar is zeker niks aan gelogen, want beide modellen hebben een 12 megapixel-camera met een dubbel diafragma van f/1.5 en f/2.4. Dat zegt je misschien niet zoveel, maar het houdt in dat de camera geoptimaliseerd is voor zowel erg lichte als erg donkere omgevingen. Ongeacht het licht kan je dus altijd scherpe en heldere foto’s maken.

Ook hebben beide modellen een super-slow motion functie, waarin je maar liefst 960 frames per seconde kan filmen. Daarmee is het op dit moment de sloomst filmende smartphone. Even ter vergelijking, de iPhone X filmt slow motion met 240 frames per seconde.

Creatief met slow motion

Namens TechGirl mocht ik die nieuwe super-slow motion functie gaan uitproberen tijdens een persevent van Samsung in Amsterdam. We kregen allemaal een Samsung Galaxy S9 of S9+ in onze handen en moesten daarmee een route door een restaurant lopen. Tijdens die route kwamen we allerlei verschillende situaties tegen waarbij we de slow motion konden toepassen.

De eerste situatie was een kip die gegaard was in klei en uit die klei geslagen moest worden. In de keuken werd het brok klei aan stukken geslagen en met de slow motion zag je heel gaaf de scherven er af spatten.

Aangekomen bij de bar werden een rode en witte fles wijn leeg geschonken in karaffen. Zo’n fles is normaal in 3 seconden leeg, maar met de super-slow motion zag je het er bizar sloom uit klotsen. Ook werd de wijn met vloeibaar stikstof gekoeld, wat een heel gaaf effect opleverde.

MobileMobile

Als laatst werd een toetje kapot geslagen. Dit had ook een coole slow motion opname kunnen zijn, alleen pakte de camera net te laat het slow motion effect. Dat is namelijk nog wel een dingetje. De slow motion camera levert spectaculaire beelden op áls je precies op het goede moment filmt. Hij neemt telkens namelijk maar 2 seconden mee in slow motion en daarmee is de kans behoorlijk groot dat je het mist.

De slow motion functie heeft naast de handmatige stand ook een automatische stand die zelf detecteert wanneer er in het midden wat beweegt, maar bijvoorbeeld bij het toetje begon hij net te laat met filmen daarmee.

Stuur GIF’jes van jezelf in AR-emoji

Ook hebben de Galaxy S9 en S9+ de mogelijkheid om een AR-emoji van jezelf te maken. Je maakt dan een foto van je hoofd en dat wordt omgezet in een poppetje. Vervolgens kan je een standaard GIF’je sturen of zelf een video inspreken. Super leuk en wat mij betreft meer geslaagd dan de emoji-gezichten van Apple, omdat het veel persoonlijker is.

Enige kleine nadeel van deze AR-emoji’s is voor mij wel dat er geen blonde haarkleur is. Ik als blondie heb mijn poppetje daarom maar een beetje lichtgrijs haar gegeven, maar echt kloppend voelt dat niet.

Naast alles hierboven heb ik ook nog gewoon foto’s gemaakt met de camera en deze foto’s waren mega scherp, niks op aan te merken. Al met al dus een hele positieve eerste indruk van de Galaxy S9!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.