TabPro S

Samsung Galaxy TabPro S: meer dan een mooi amoled scherm

Kan jij niet kiezen tussen een laptop en een tablet? Misschien vind je het wat aan de dure kant om allebei te kopen. Geen zorgen, want er is een oplossing. Wat dacht je van een 2-in-1, zoals de Samsung Galaxy TabPro S? Prachtige looks zijn zeker aanwezig, maar maakt de TabPro S ook de verwachtingen waar zodra je deze in gebruik neemt?

Design

Een eyecatcher is deze tablet absoluut. Complimenten voor het mooie amoled scherm: de kleuren zijn prachtig. Het valt vooral op dat de tablet goed is afgewerkt qua uiterlijk. Ook opvallend is het grote scherm. 12 inch is een logische keuze om een 2-in-1 goed te laten functioneren, maar of het ook praktisch is, is een tweede. Voor mij was het scherm misschien net een slagje te groot. Wel is de TabPro S lekker licht, waardoor je deze makkelijk meeneemt op reis.

Tablet modus

Het volgen van jouw favoriete series was nog nooit zo vermakelijk. De schitterende display zorgt voor ultiem kijkplezier. Combineer dat eens met een prima geluid. Klinkt goed –pun not intended-, toch? Het enige minpuntje dat ik ondervond tijdens mijn Netflix-marathon was de meegeleverde cover. Op de cover zitten magneetpunten. Hierdoor kun je de cover ‘vastklikken’ in twee verschillende standen. Het aantal kijkhoeken is hierdoor ook beperkt.

Wat wel erg prettig is, is het feit dat de accu behoorlijk lang mee gaat (zo’n 10 uur). Zo neem je je 2-in-1 nog eens mee naar bijvoorbeeld een hoorcollege. Daarbij is nog eens een front- en backcamera geïntegreerd. Of je die laatste ook echt nodig zult hebben is een tweede, maar hey, we zeggen nooit nee tegen extra’s. De kwaliteit van de foto’s is prima, ook al zijn de camera’s maar 5 MP.

Laptop modus

Het switchen tussen tablet en laptop modus gaat verrassend snel en makkelijk. Eenmaal aangesloten als laptop, heb ik toch weer een beetje ruzie met de cover. De toetsen zitten voor mij te dicht tegen elkaar aan, waardoor ik niet lekker typ.

MobileMobile

De naam ‘Samsung Galaxy’ doet waarschijnlijk vermoeden dat de TabPro S op een Android besturingssysteem draait. Niks is minder waar: mijn vertrouwde Windows is aanwezig. Dit werkt wat mij betreft toch zeker wat fijner op een laptop, dus een pluspunt!

De prestaties van de TabPro S zijn prima. Photoshoppen, even je paper uittikken; dat soort dingen zijn geen probleem. Vermoedelijk zullen zware games/software wel wat problematischer. Daarbij wordt gamen sowieso iets moeilijker omdat de TabPro S niet beschikt over een ‘normale’ USB-poort. Er wordt door Samsung gedacht aan de toekomst door een USB-c aansluiting te integreren, maar hierdoor kunnen oudere apparaten niet aangesloten worden. Daarnaast is voor de persoon die intensief gebruik maakt van een laptop wellicht te weinig (werk)geheugen aanwezig. Het geheugen is niet uitbreidbaar omdat een mini SD-kaartsleuf niet aanwezig is.

Conclusie

Het kopen van zowel een laptop als een tablet kan enorm duur zijn. De Samsung Galaxy TabPro S biedt een goede middenweg. Een prachtig amoled-display, lange accuduur en multifunctionaliteit zijn toch wel echt de keywords die te binnen schieten wanneer je denkt aan de TabPro S. Daarnaast is de tablet heel makkelijk in gebruik.

Voor degene die een laptop intensief en zwaar belast, is de TabPro S misschien iets minder geschikt. Het tekort aan (werk)geheugen, ontbreken van een ‘normale’ USB-poort en de ietwat vervelende cover kan als storend ervaren worden. Een ‘recreatieve’ gebruiker zal hier waarschijnlijk geen last van hebben en geniet van de goede prestaties die de TabPro S levert.

Prachtige amoled display
9.4
Goede accuduur
8.7
Makkelijk in gebruik
8
Geen usb a-aansluiting
4
Geen uitbreidbaar geheugen
4
Cover is niet ideaal
6
7.5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.